Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 04/11/2011, 15:54:29

Τη δέσμευση της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα επανέλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι από τις Κάννες.

«Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να αναλάβει δεσμεύσεις για την παραμονή της» ξεκαθάρισε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη εθνικής ενότητας στη χώρα.

Πάντως, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε «πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου».

Ανέφερε ακόμη ότι «η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε δεν ήταν επωφελής», προσθέτοντας ότι μετά τις πολιτικές εξελίξεις δέχθηκε διαβεβαιώσεις «από τον πρωθυπουργό και άλλους παράγοντας του συστήματος στην Ελλάδα» και διαπίστωσε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

Ο κ. Μπαρόζο επανέλαβε ότι θεωρεί «κλειδί» την εθνική ενότητα στη χώρα μας, ενώ ο κ. Ρομπάι από την πλευρά του είπε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Ο κ. Μπαρόζο σημείωσε επίσης ότι εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα προκάλεσαν «συστημικό κίνδυνο», συνδέοντας το θέμα με την ανάγκη της Ιταλίας να δείξει «αποφασιστικότητα» και το αίτημά της για τεχνική βοήθεια από το ΔΝΤ.

Ο κ. Ρομπάι παρενέβη για να προσθέσει ότι η Ιταλία προχώρησε οικειοθελώς στην πρόσκληση προς το ΔΝΤ το οποίο θα αποστέλλει ειδικούς σε τριμηνιαία βάση για να συνδράμει, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, την Ιταλία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων 
  Αναγνώσεις: 404

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ