Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΜεγαλώνει η δυναμική του Δικτύου Ανταλλαγών στην Κατερίνη

Δημοσίευση: 04/11/2011, 15:29:29

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Κάθε Τετάρτη όλο και περισσότεροι είναι οι συμμετέχοντες στο παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών στην Κατερίνη, ενισχύοντας τη δυναμική του και τις επιλογές των μελών του. Οπωροκηπευτικά εποχής, γάλα, λάδι και άλλα προϊόντα μεταποίησης φτιαγμένα από όσους τα φέρνουν προς ανταλλαγή αναβαθμίζουν την ποιότητα και την ποικιλία του δικτύου, το οποίο πλέον αποτελεί μια σημαντική λύση στην οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν πολλοί.

Επιπλέον, η συμμετοχή στη διαδικασία της ανταλλαγής μετέδωσε ένα πνεύμα αισιοδοξίας κατά τη διάρκεια του προχθεσινού απογεύματος. Το πολύ καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί έχει άμεσο αποτέλεσμα την προσέλκυση νέων μελών. Ενδεικτικό είναι ότι οι αγγελίες, που φιλοξενούνται και στην ιστοσελίδα της οικολογικής ομάδας Μητέρα Γη, πλησιάζουν τις εκατό.

Εξίσου σημαντικοί είναι οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα μεταξύ των μελών του δικτύου ανταλλαγών. Σχεδόν δυο μήνες τώρα, που τα ανταλλακτικά παζάρια γίνονται κάθε εβδομάδα, τόσο κατά τη διάρκειά τους αλλά και έξω από αυτά οι συναλλασόμενοι δεν έχουν μια σχέση πωλητή-αγοραστή. Πρόκειται για κάτι πιο προσωπικό που δίνει άλλη αξία στο προϊόν και γεννά την αλληλεγγύη μεταξύ του δικτύου.

Σκοπός του δικτύου είναι να μην αντιγράψει παθογένειες της υπάρχουσας αγοράς και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει. Μακριά από την επίτευξη κέρδους, αλλά με στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης και στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αυτάρκους κοινωνίας οι ανταλλαγές συνεχίζουν και επεκτείνονται. Επόμενο βήμα τώρα είναι η μηνιαία συνέλευση του Δικτύου Ανταλλαγών την Δευτέρα το βράδυ στο Ιδεοδρόμιο. 
  Αναγνώσεις: 441

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ