Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΑπό τα 95 λεπτά θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Δημοσίευση: 14/10/2011, 09:22:48

Συμμετοχή στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου αποφάσισαν οι πρατηριούχοι

Από τα 95 με 96 λεπτά το λίτρο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Πιερίας Σταύρο Ανανιάδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανανιάδης η διανομή δεν θα ξεκινήσει από τις 15, όπως είχε ανακοινωθεί λόγω της απεργίας των τελωνειακών και σε κάθε περίπτωση θα ξεκινήσει μετά. Η τιμή πέρυσι του πετρελαίου είχε ξεκινήσει από τα 70 λεπτά που σημαίνει θα υπάρχει επιβάρυνση 20 λεπτών.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων χαρακτήρισε απαγορευτική την τιμή του πετρελαίου για τα μεσαία νοικοκυριά και υπογράμμισε πως θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας είναι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και η ένταξη στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Προσοχή από τους καταναλωτές

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην μπορέσουν να ζεσταθούν φέτος, αφού σε συνδυασμό με την έκτακτη εισφορά και την εισφορά επί των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των πρατηριούχων οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης, αφού έχει αποδειχθεί όπως είπε ότι πολλές φορές το φθηνό πετρέλαιο αποδεικνύεται τελικά ακριβό για την τσέπη τους.

"Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στους προμηθευτές τους και να μην ψάχνουν για φθηνό πετρέλαιο γιατί αυτό πολλές φορές σημαίνει και νοθευμένο πετρέλαιο. Βέβαια υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις όπου και ο προμηθευτής - πρατηριούχος έχει πέσει και ο ίδιος θύμα. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν την χωρητικότητα του ντεπόζιτου που διαθέτουν για να μπορούν να ελέγχουν τις ποσότητες".

Το θέμα των ελέγχων είναι ένα σημαντικό ζήτημα για το οποίο αρμόδιο είναι το τμήμα Εμπορίου της αντιπεριφέρειας. Οι έλεγχοι κρίνονται απαραίτητοι προκειμένου να περιοριστεί και το φαινόμενο της νοθείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατασχέθηκαν τρία βυτία με υποκατάστατο βενζίνης, τόνισε ο κ. Ανανιάδης.

Συμμετοχή στην απεργία

Την συμμέτοχη τους στην απεργία στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι πρατηριούχοι της Πιερίας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ε τη συμμετοχή των 8- μελών του σωματείου.

Παράλληλα όπως είπε ο κ. Ανανιάδης παροτρύνουν τους πολίτες να μην πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές με απώτερο στόχο να ακυρωθεί το μέτρο αυτό της κυβέρνησης.

  
  Αναγνώσεις: 543

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ