Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΞεκίνησαν τα έργα υποδομής στον οικισμό «Ολυμπιάδα» Κορινού από το Δήμο Κατερίνης // Δηλώσεις του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη

Δημοσίευση: 23/09/2011, 19:05:56

Το «όνειρο για τους  κατοίκους του Κορινού, γίνεται πραγματικότητα. Ο παραθαλάσσιος οικισμός «Ολυμπιάδα» που εδώ και 20 χρόνια ταλαιπωρεί και δίχασε την τοπική κοινωνία παίρνει «σάρκα και οστά». Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Κατερίνης, εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν εργασίες για τη διάνοιξη των δρόμων , ενώ παράλληλα γίνεται η πρώτη στρώση με χαλίκια. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη το τέταρτο τρίμηνο του 2011 θα εκδοθούν οι πρώτες οικοδομικές άδειες, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μελέτη μορφοτυπολογίας από την ομάδα του καθηγητού πανεπιστημίου κ. Νομικού.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Κατερίνης είναι να υπάρξει ελεγχόμενη δόμηση στον Οικισμό, έτσι ώστε να γίνει πραγματικά υψηλότατου επιπέδου, φιλικός προς το περιβάλλον, με κατοικίες περισσότερο οικολογικές. Επιπλέον, η ανάπτυξη όλου του χώρου να γίνει σύμφωνα με τη μελέτη που είναι σε εξέλιξη από το πανεπιστήμιο Αθηνών και τον καθηγητή κ. Σανταμούρη. «Θέλουμε να κάνουμε πρότυπο βιοκλιματικό  οικισμό  που θα δώσει τεράστιες υπεραξίες άμεσα στον Κορινό,  στην Κατερίνη,  στην Πιερία και ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα project που γίνεται στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Χιονίδης

Ο Δήμαρχος Κατερίνης σημείωσε πως όταν ολοκληρωθεί ο οικισμός  η πραγματική του αξία στο σύνολο του  θα είναι 1,4 δις ευρώ με σημερινές τιμές. «Είναι ένα τεράστιο έργο και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», επεσήμανε ο κ. Χιονίδης  προσθέτοντας πως ο δήμος αναζητά ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή έργων υποδομής, διότι η συνεισφορά των δικαιούχων των οικοπέδων δεν φτάνει ούτε για το 35% του συνολικού κόστους των έργων. Ξεκαθάρισε δε πως σε καμία περίπτωση ο δήμος δεν θα ζητήσει επιπλέον χρήματα για τα έργα υποδομής από τους δικαιούχους.«Στιγμές χαράς για τον Κορινό και όλη την Πιερία. Η έναρξη των έργων στην «Ολυμπιάδα» δείχνει και ένα δείγμα δράσης του δήμου μας, των δημοτικών του επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου για το πώς και εμείς οφείλουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, για να γίνουν βήματα μπροστά, να δώσουμε δουλειές να γίνουν επενδύσεις.

Ζητήματα του Κορινού όπως το θέμα της ύδρευσης λέμε ότι είχαμε  ικανοποιητικά αποτελέσματα και πλέον ο Κορινός δεν θα ξαναδιψάσει ούτε το χειμώνα ούτε το καλοκαίρι», σημείωσε ο κ. Χιονίδης.
 
Ο  Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Γιάννης Μορθανάσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα  Χιονίδη και τους συνεργάτες του για το  θέμα της ύδρευσης, ένα χρόνιο πρόβλημα που λύθηκε για τον Κορινό, αλλά και για το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε για τον οικισμό «Ολυμπιάδα». Ευχαρίστησε, επίσης, την Διοίκηση της «Ολυμπιάδας»  για τις προσπάθειες της, λέγοντας πως έκαναν πράξη ένα όνειρο πολλών ετών. Πρόσθεσε δε πως οι κάτοικοι του Κορινού θα ενημερωθούν σύντομα για το τι μέλλει γενέσθαι με τον οικισμό.  Ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Αλέξανδρος  Καλτσίδης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ολυμπιάδας» που ένα όνειρο 20ετίας για τους κατοίκους του Κορινού υλοποιείται.
  
  Αναγνώσεις: 1019

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ