Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΚλείνει η ΕΤ1 - Στην εφεδρεία 350 εργαζόμενοι Η συχνότητα παραμένει στο ελληνικό δημόσιο. Θα εκπέμπει σε αυτήν το Πρισμα +

Δημοσίευση: 15/09/2011, 18:28:51

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ, μετά από την έγκριση του σχεδίου για τη «Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης» που συζητήθηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ως εκ τούτου, η ΕΤ1 θα κλείσει με τροπολογία που θα συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Επίσης εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για κατά 50% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.


Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο κλείνουν με την πιο συνοπτική διαδικασία της κοινής υπουργικής απόφασης, που θα υπογραφεί εντός των ημερών, ενώ το προσωπικό τους θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ για να μπει στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας και της αξιολόγησης.

Από αξιολόγηση θα περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ 350 (10%) θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας. Επίσης εγκρίθηκε ο σχεδιασμός για κατά 50% μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Η συχνότητα της ΕΤ1, η λειτουργία της οποίας αναστέλλεται, θα παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και θα την καταλάβει το κανάλι της ΕΡΤ Πρίσμα + το οποίο εκτός από ψηφιακά θα εκπέμπει και αναλογικά.

Επίσης στο πρόγραμμα του νέου καναλιού που θα βρίσκεται στη θέση της ΕΤ1 θα ενταχθούν και τα προγράμματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης, καθώς και ορισμένες επιτυχημένες σειρές ιδιωτικών καναλιών, οι οποίες πρέπει πρώτα να τύχουν της εγκρίσης της ΕΡΤ. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κόστος των μεταδόσεων αυτών, οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ανταλλαγής προγραμμάτων. 
  Αναγνώσεις: 437

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ