Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣυνάντηση εργασίας Φαρμάκη - Κοσμαδάκη Προετοιμασία για την ενοποίηση των λειτουργιών

Δημοσίευση: 15/09/2011, 18:17:43

Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ των Διοικητών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου κ.κ. Α. Φαρμάκη και Ε. Κοσμαδάκη αντίστοιχα.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Κοσμαδάκη, εξελίχθηκε μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα και διάθεση συνεργασίας.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν οι από κοινού στόχοι για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία των δύο ιδρυμάτων με στόχευση την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη του Ν. Πιερίας και όχι μόνο, μετά την ψήφιση του Ν. 3984/2011.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη συζήτηση αφορούσαν.

Α) Η χρήση των παλιών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου (όπου τμήμα του άρχισε να χρησιμοποιείται από το ΨΝΠΟ, όπως η εγκατάσταση και λειτουργία της Μ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) αλλά και γενικότερα για τις ανάγκες Υγείας Πρόνοιας του Νομού μας. Ήδη η επιτροπή χρήσης έχει εκπονήσει σχέδιο αναδιαρρύθμισης και επισκευής.

Β) Η δυνατότητα προετοιμασίας της ενοποίησης των λειτουργιών σε θέματα Διοικητικής, Τεχνικής αλλά και άλλης μορφής υπηρεσιών, ώστε να αναδιοργανωθούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα, επιτυγχάνοντας έτσι και περιστολή δαπανών σε συνδυασμό με την αύξηση της ποιότητας του παραγόμενου έργου προς τους πολίτες της Πιερίας.

Γ) Συμφωνία σχεδιασμού δράσεων για την επιτάχυνση των διαδικασιών συνένωσης δυνάμεων και επίλυσης τεχνιτών προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν κατά την πορεία διασύνδεσης των δύο νοσοκομείων (διοικητική-οικονομική, πληροφορική και τεχνική - ξενοδοχειακή).

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των υπηρεσιών εστίασης και διατροφής όπου το ΨΝΠΟ έχει πετύχει μείωση του κόστους σε 2,60 - 3,00 ευρώ ανά ασθενή ανά ημέρα, όταν το κόστος αυτό σ' άλλα νοσοκομεία είναι 15,00 ευρώ ανά ασθενή.

  
  Αναγνώσεις: 461

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ