Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία"ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ"-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δημοσίευση: 12/09/2011, 14:51:35

Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011, από 10:00 - 14:00, στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνη, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας, θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης, ενώ παράλληλα, στο ίδιο σημείο, θα λειτουργήσει Χαριστικό Παζάρι κοινωνικής αλληλεγγύης.

Φίλοι εκπαιδευτικοί, έμποροι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί του Ν. Πιερίας

Το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, αυτοκινητιστές ταξί, μεταφορείς με τα οχήματά τους και απλοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαδήλωσαν από κοινού στέλνοντας, το παρακάτω μήνυμα: Κανείς πλέον μόνος του!

Σταθμός διοδίων Λεπτοκαρυάς, 10 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 12:00. Αυτοκινητιστές ταξί, μεταφορείς με τα οχήματά τους και απλοί πολίτες "'άνοιξαν" τα διόδια για δυόμιση ώρες, διαμαρτυρόμενοι για το παράλογο καθεστώς των διοδίων.

Τώρα πια , δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς! Οι αποδοχές μας, καθόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι του κοινωνικού πλούτου, αλλά και οι περιουσίες μας, έχουν μπει στο στόχαστρο και γίνονται αντικείμενο καθημερινής λεηλασίας. Η αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού είναι ο στόχος ενός διεθνούς σχεδίου, το οποίο η σημερινή κυβέρνηση υπηρετεί με αξιοζήλευτη συνέπεια. Η διάλυση της μεσαίας τάξης και η επιστροφή στο μεταπολεμικό πρότυπο, με τεράστιο συσσωρευμένο πλούτο για ελάχιστους και συλλογική φτώχεια, είναι ο στόχος τους. Δηλαδή εμείς!

Φίλες και φίλοι,

Κάναμε τραγικά λάθη! Δεχτήκαμε, έτσι απλά, τον άκρατο καταναλωτισμό και την έκπτωση στην ουσία της ζωής. Πολλοί ανάμεσά μας πλούτισαν αναντίστοιχα με την προσφορά τους. Συχνά, στο παρελθόν, κλείσαμε τα μάτια, όταν δίπλα μας κάποιοι λεηλατούσαν τον εθνικό πλούτο της χώρας, καταπατούσαν δημόσια γη και έκλεβαν το κράτος. Αδιαφορήσαμε. Δεν αντισταθήκαμε όσο έπρεπε. Πιστέψαμε, πως εμάς δεν θα μας αγγίξει ποτέ!

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να στοιχηθούμε, να δώσουμε τα χέρια, να ενωθούμε για να προκύψει επιτέλους ένα αξιόλογο μέτωπο κοινωνικής αντίστασης. Κάποιοι από εμάς, απαίδευτοι σε αγώνες, μπορεί να αισθανόμαστε ότι η καταστροφή μας έρχεται, όμως, επαναπαυόμαστε στο γεγονός, πως η θέση μας είναι καλύτερη από τους άλλους. Μέχρι πότε όμως;

Οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι μηχανικοί των 800 ευρώ πληθαίνουν γύρω μας, ενώ συμπολίτες μας που ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, αποτελούν πλέον καθημερινή εικόνα στην πόλη μας.

    Ελάτε, όσο είναι ακόμα νωρίς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μακριά από συμπλέγματα ανωτερότητας/κατωτερότητας.
    Ελάτε να απομακρύνουμε οριστικά από δίπλα μας, όλους εκείνους, που υπόσχονται υπόγεια αλληλεγγύη στα πλαίσια μίας πελατειακής πολιτικής νοοτροπίας.
    Ελάτε να αντισταθούμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό «Όλοι εναντίον όλων» που καλλιεργείται συστηματικά στα κεντρικά δελτία των οκτώ.
    Ελάτε να αντισταθούμε στην γνωστή πρακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011, από 10:00 - 14:00, στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνη, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας, θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης, ενώ παράλληλα, στο ίδιο σημείο, θα λειτουργήσει Χαριστικό Παζάρι κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ελάτε να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο κοινωνικής αντίστασης στην πόλη μας!

Κανείς πλέον μόνος του! 
  Αναγνώσεις: 387

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ