Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Δελτία Τύπου120 ΤΑΞΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 10/09/2011, 15:30:10

Περισσόρερα από 120 ταξί της Πιερίας βρέθηκαν σήμερα στα διόδια Λεπτοκαρυάς για να διαμαρτυρηθούν για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων 82 λεωφορεία από όλη τη χώρα κατευθύνθηκαν προς τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιείται η πορεία των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί με μεγάλη συμμετοχή και από την Πιερία.

Από τα διόδια Λεπτοκαρυάς ο πρόεδρος των ταξί Πιερίας, Ευθ. Θεοδωρίδης, μίλησε στον ΣΚΑΙ 92,6 αναφέροντας ότι σήμερα "στην περιοχή μας δουλεύουν 186 ταξί τα οποία βάσει των ευρωπαίκών κριτηρίων είναι διπλάσια από τον αριθμό που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της Πιερίας". Σημείωσε δε ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων στην Κατερίνη παρατηρείται πτώση της δουλειάς τους που αγγίζει το 60%.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργού για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, ο κος Θεοδωρίδης σημέιωσε: "Αν περάσει το νομοσχέδιο του Ραγκούση θα μιλάμε για αφανισμό του κλάδου, θα χαθούν θέσεις εργασίας και περιουσίες που αποκτήθηκαν κυριολεκτικά με αίμα".

Στο εν λόγω νομοσχέδιο διαφωνούν οι επαγγελματίες όσον αφορά στην έλλειψη πληθυσμιακών κριτηρίων, τις έδρες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. "Δεν υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια και οι άδειες θα επιστρέφουν στο κράτος. Όσον αφορά στις έδρες, κάθε δήμος θα νοείται ως μια ενιαία έδρα, άρα τα ταξί που δούλευαν στα χωριά θα κατέβουν και αυτά στην πόλη".

Ερωτώμενος για τις συνέπειες αν υπάρξει τελικά πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος ο πρόεδρος των ταξί Πιερίας σημείωσε ότι " θα φτάσουμε περίπου στα 500 ταξί. Οι προβλέψεις δείχνουν πως στην Κατερίνη θα υπάρχουν 280 ταξί. Αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορούμε μόνο εμείς στους δρόμους."

Την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και αποφασίσει για την περαιτέρω στάση που θα ακολουθήσουν οι επαγγελματίες. Ο Ευθ. Θεοδωρίδης σημείωσε ότι θα προχωρήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε απεργία διαρκείας, όχι ήπιων τόνων όπως την προηγούμενη φορά, ειδικά στην περιφέρεια. 
  Αναγνώσεις: 1975

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ