Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΑπομάκρυνε το «δεξί χέρι» του Ρέππα ο Ραγκούσης

Δημοσίευση: 18/08/2011, 08:55:57

Σε αλλαγή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης απομακρύνοντας τον Χάρη Τσιόκα, «δεξί χέρι» του τέως υπουργού Δημήτρη Ρέππα.
Οι σχέσεις του υπουργού Υποδομών με τον Χάρη Τσιόκα ήταν περίπου ανύπαρκτες, ενώ οι δύο άνδρες δεν συνεργάστηκαν ούτε καν κατά τη διάρκεια της κρίσης με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Και αυτό διότι ο Χάρης Τσιόκας θεωρούνταν ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο επί υπουργίας Ρέππα στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε συμφωνία του υπουργείου με τους ταξιτζήδες και στη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος για την (μη) απελευθέρωση του επαγγέλματος, επομένως είχε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του νέου υπουργού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης ενημέρωσε γραπτώς τον γενικό γραμματέα ότι τον αντικαθιστά και εκείνος με τη σειρά του απάντησε επίσης γραπτώς ότι όταν επιστρέψει από τις διακοπές του θα υποβάλει την παραίτησή του και θα πράξει τα δέοντα.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο υπουργός Υποδομών ζήτησε από τον Πρωθυπουργό την αντικατάσταση του Χάρη Τσιόκα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Λόγω όμως των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί η υλοποίησή της αναβλήθηκε. Ο κ. Ραγκούσης εισηγήθηκε επίσης την κάλυψη της θέσης του Χάρη Τσιόκα από τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Αριστείδη Μπουρδάρα. Η πρότασή του έγινε δεκτή από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Χάρης Τσιόκας μιλώντας στα «ΝΕΑ» χθες, αρνήθηκε ότι είχε ενημέρωση για την απομάκρυνσή του και τόνισε: «Δεν έχω ιδέα. Αν μου ζητηθεί από τον υπουργό, θα παραιτηθώ».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο κ. Τσιόκας θα αξιοποιηθεί πλέον στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είναι έμπειρο πολιτικό στέλεχος, εξελέγη μάλιστα αρκετές φορές βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης. Στην κομματική επετηρίδα αναδείχθηκε και λόγω της στενής σχέσης του στο παρελθόν με τον Ακη Τσοχατζόπουλο - αποτελούσε έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του πρώην πανίσχυρου υπουργού και γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Οι σχέσεις του με τον Δημήτρη Ρέππα, λένε πηγές στο ΠΑΣΟΚ, αναπτύχθηκαν όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ασκούσε καθήκοντα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ο Χάρης Τσιόκας ήταν ένας από τους πιο δραστήριους βουλευτές.
Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών σημείωναν ότι για την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα δεν απαιτούνταν διαδικασίες opengov, καθώς ήδη ο Αριστείδης Μπουρδάρας είχε αξιολογηθεί με τη σχετική διαδικασία. Το ίδιο συνέβη και με τον Θανάση Ξηρό που ακολούθησε τον Χάρη Καστανίδη στο υπουργείο Εσωτερικών από το Δικαιοσύνης, αλλά και με τον Δημήτρη Στεφάνου που εγκατέλειψε το Εσωτερικών για να μετακομίσει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. 
  Αναγνώσεις: 433

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ