Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΦΕΤΟΣ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΜΕΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ;

Δημοσίευση: 05/08/2011, 19:31:58

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κατασκήνωση ΑμεΑ της Λεπτοκαρυάς κατέθεσε στη Βουλή (Α.Π. 21279/3-8-2011) ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου ζητώντας να ενημερωθεί με βάση ποιο σχεδιασμό και ποια κριτήρια επιλέχτηκε να μην λειτουργήσει η κατασκήνωση ΑμεΑ της Λεπτοκαρυάς και ποιο θα είναι το μέλλον της, καθώς και πως διασφαλίζονται οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της κατασκήνωσης που είναι δημόσια περιουσία, αφού δεν έχει προβλεφθεί φύλαξη του χώρου. 

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Παπαγεωργίου στην παραθαλάσσια περιοχή της Λεπτοκαρυάς Πιερίας μεταξύ των άλλων κατασκηνώσεων λειτουργούσε μέχρι και πέρυσι κατασκήνωση ΑμεΑ με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 200 ατόμων ανά κατασκηνωτική περίοδο.
Ο χώρος της κατασκήνωσης είναι ελκυστικός και υπήρχε πάντα ενδιαφέρον ατόμων από ολόκληρη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια οι εγκαταστάσεις είχαν επισκευαστεί και ανακαινιστεί, είχε ανανεωθεί ο εξοπλισμός και είναι μια από τις πλέον μεγάλες και σύγχρονες κατασκηνώσεις για τα ΑμεΑ.
Την φετινή περίοδο στο πλαίσιο ίσως των περικοπών των δημοσιών δαπανών ανάμεσα στις κατασκηνώσεις ΑμεΑ που δεν λειτούργησαν ήταν και αυτή της Λεπτοκαρυάς παρόλο που πρόκειται για μια από τις πλέον οργανωμένες και περιζήτητες κατασκηνώσεις.
Εκτός αυτού η κατασκήνωση αφού παραμένει κλειστή, δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την φύλαξη του χώρου, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ο ο κ. Παπαγεωργίου ρωτά τον αρμόδιο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

1ον Με βάση ποιο σχεδιασμό και ποια κριτήρια επιλέχτηκε να μην λειτουργήσει μια από τις ποιο σύγχρονες και περιζήτητες κατασκηνώσεις ΑμεΑ, αυτή της Λεπτοκαρυάς Πιερίας και ποιο θα είναι το μέλλον της;

2ον Πως διασφαλίζονται οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της κατασκήνωσης που είναι δημόσια περιουσία, αφού δεν έχει προβλεφθεί φύλαξη του χώρου;  
  Αναγνώσεις: 452

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ