Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία"Πάγωμα" της απόφασης αν αυξηθούν τα κρούσματα

Δημοσίευση: 04/01/2021, 14:06:03

 Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου -όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση- αναμένεται να οριστικοποιήσουν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών που συνεδριάζουν για το θέμα αυτό.

Χαρακτηριστική της κρισιμότητας της απόφασης αυτής είναι οι δηλώσεις των λοιμωξιολόγων τις τελευταίες ώρες με τον καθηγητή Νικόλαο Σύψα να αναφέρει ότι αν "έχουμε μια σχετική πολύ αργή αποκλιμάκωση θα συζητήσουμε τουλάχιστον να ανοίξουν τα δημοτικά που είναι χαμηλότερου κινδύνου" και τον καθηγητή παθολογίας, Χαράλαμπο Γώγο να χαρακτηρίζει κρίσιμη τη σημερινή συνεδρίαση: "Θα δούμε τα δεδομένα και θα συζητήσουμε το θέμα των σχολείων", ανέφερε.
Σαρηγιάννης: Να ανοίξουν στις 25/1 τα σχολεία

Ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως ήταν σωστή κίνηση το αυστηρότερο λοκνταουν καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αναχαιτίσει την αντιστροφή της καλή πορείας που είχαμε που είχε αρχίσει να σημειώνεται λόγω εορτών ενώ σημείωσε ότι είχε ήδη άρχισε να φαίνεται αυτή η επιβράδυνση στα μοντέλα του ΑΠΘ ειδικά στις περιοχές Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

"Άρχισε να φαίνεται η αύξηση των κρουσμάτων από τις γιορτές" υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο ίδιος επιμένει ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου και όχι στις 11 με δεδομένο όπως ο ίδιος υπογραμμίζει ότι δεν θα ανοίξουν μόνο τα σχολεία.

"Ο συνδυασμός λιανεμπορίου –click away και σχολείων είναι προβληματικός, θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων αρχές Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σαρηγιάννης επίσης συμφωνεί και με τον κ. Δερμιτζάκη πως είναι εύκολο να χαθεί ο έλεγχος και να έχουμε το κλείσιμο του Μαρτίου.
Τα μέτρα για τα σχολεία

Μεταξύ άλλων θα εξεταστούν μέτρα όπως:

    Μαζικά rapid test στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές κυρίως του Γυμνασίου και του Λυκείου
    Κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, προς αποφυγή συνωστισμού και χρήση της δεύτερης εξόδου στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
    Αναστολή λειτουργίας τάξεων ή σχολικών μονάδων, όταν εμφανίζονται κρούσματα, όπως είχε εφαρμοστεί και κατά το πρώτο διάστημα του ανοίγματος των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων - Μόσιαλος: "Πάγωμα" της απόφασης αν αυξηθούν τα κρούσματα
"Πάγωμα" ανοίγματος αν αυξηθούν τα κρούσματα ζητά ο Μόσιαλος

Να "παγώσει" η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 11/1 εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν έως τις 10 του μήνα δείξουν επιβάρυνση, προκρίνει ο Ηλίας Μόσιαλος Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

"Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο κατά την γνώμη μου. Η απόφαση υπάρχει ως δεδομένη φαντάζομαι με την προϋπόθεση ότι το Lockdown που τώρα επεκτάθηκε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα" είπε συγκεκριμένα και διερωτήθηκε επιπρόσθετα ποιος μπορεί να πάρει απόφαση για άνοιγμα εάν αυτά δεν υπάρχουν. 
  Αναγνώσεις: 1476

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ