Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Ο πιστός δεν φοβάται το θάνατο, δεν χρειαζόμαστε χλιαρούς Χριστιανούς

Δημοσίευση: 09/03/2020, 10:45:52

 Λίγο πριν την απόλυση χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας,στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγ΄.Δημητρίου Ναυπάκτου,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.Ιερόθεος, μίλησε για το φόβο του θανάτου, που βρίσκεται πίσω από κάθε ενέργειά μας, ιδιαιτέρως πίσω από το φόβο των ασθενειών.

Ο Ορθόδοξος δεν φοβάται το θάνατο, γιατί ελπίζει στον Χριστό είπε. Από την πνευματική πείρα φαίνεται ότι όσο πιο πολύ φοβάται κανείς το θάνατο, τόσο ο θάνατος έρχεται πιο γρήγορα

Ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της ασθένειας του κορονοϊού -συνέχισε ο κ. Ιερόθεος- θα πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα που συνιστούν οι επιστήμονες και η Πολιτεία, αλλά θα προσέξουμε να μη μας καταλάβει ο "παρανοϊός", ο ιός της παράνοιας. Δεν θα καταργήσουμε την αγάπη μας προς τους ανθρώπους, την Εκκλησία και το Θεό, γιατί τότε ανατρέπονται τα πάντα.

Για τη θεία Κοινωνία είπε ότι οι πιστοί Χριστιανοί δεν φοβούνται, γιατί τη θεωρούν και είναι φάρμακο που δεν μεταδίδει ασθένειες, όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά και με άπειρα παραδείγματα από ιερείς που κοινωνούν εν μέσῳ λοιμωδών νόσων και σε νοσοκομεία με βαρείες μεταδοτικές ασθένειες, αλλά δεν κολλανε ασθένειες.

Όσοι όμως δεν πιστεύουν στη δύναμη της θείας Κοινωνίας, σημαίνει ότι δεν έχουν τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να μεταλάβουν, γι’ αυτό και καλό είναι να μη μεταλαμβάνουν: "Δεν χρειαζόμαστε Χριστιανούς χλιαρούς".-είπε-

Τέλος ο Σεβασμιώτατος στηλίτευσε και την υποκρισία όσων μας διδάσκουν να φοβόμαστε τον κορονοϊό, αλλά δεν μιλάνε καθόλου για τους φόνους εμβρύων, 300.000 που προκαλούνται κάθε χρόνο, μόνον στην Ἑλλάδα" όλα όσα είπε.



 
  Αναγνώσεις: 575

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ