Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΟι Γάλλοι γιατροί δίνουν το παράδειγμα: Παραιτήθηκαν 1200, πέταξαν τις ρόμπες τους

Δημοσίευση: 15/01/2020, 10:19:42

Βαθαίνει η κρίση στο σύστημα υγείας της Γαλλίας - Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών, υπολείπονται 600 εκατομμύρια για την κάλυψη των αναγκών του κλάδου.

Με επιστολή τους στην υπουργό Ανιές Μπιζέν και συνέντευξη τύπου, 1200 γιατροί, ανώτατα στελέχη με ευθύνες διαχείρισης στα κρατικά νοσοκομεία της Γαλλίας ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τον εποπτικό τους ρόλο στη διαχείριση. Πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο κίνηση που μαρτυρεί το μέγεθος της κρίσης στο δημόσιο νοσοκομείο.

Με την επιστολή τους καταγγέλλουν «την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας που θέτει σε αμφισβήτηση την ποιότητα της περίθαλψης και απειλεί την ασφάλεια των ασθενών». Εκφράζουν τη «βαθιά τους απογοήτευση για την ανεπάρκεια του προγράμματος έκτακτης ανάγκης» που ανήγγειλε η υπουργός τον περασμένο Νοέμβριο, υποσχόμενη 200 εκατομμύρια ευρώ.
"Η τελευταία μάχη για το δημόσιο νοσοκομείο"

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών, υπολείπονται 600 εκατατομμύρια και γι’ αυτό «νίπτουν τας χείρας» μαζικά έως την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων.

«Είναι μια πολιτική χειρονομία που λέει ότι οι γιατροί δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι» εξηγεί ο Αντρέ Γκριμάλντι επικεφαλής της πρωτοβουλίας, «είναι η τελική μάχη, η τελευταία ελπίδα για το δημόσιο νοσοκομείο. Φυσικά η φροντίδα των ασθενών διατηρείται, αλλά αναστέλλεται κάθε συμμετοχή μας στις διαδικασίες» υπογραμμίζει.

Αυτή η πράξη εξέγερσης έρχεται σαν συνέχεια των πολλαπλών κινητοποιήσεων του παραϊατρικού προσωπικού, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης καθώς και της συμμετοχής των νοσοκομειακών σε δυο μεγάλες διαδηλώσεις. Η επόμενη σε εθνικό επίπεδο διαδήλωση έχει ορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη.
Πηγή:

Deutsche Welle
  
  Αναγνώσεις: 481

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ