Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΝΔ: Υποψήφιος και πάλι ο Στ. Δήμας

Δημοσίευση: 21/01/2015, 09:34:17

 Ως λήξαν και μάλιστα πολύ πριν από την προκήρυξη των εκλογών χαρακτηρίζεται από κορυφαία στελέχη της ΝΔ το θέμα που αφορά την πρόταση του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και προσέθεταν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και ούτε πρόκειται ως προς την υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα.
Ο Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τον Δημ. Αβραμόπουλο ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ επιμένει στην υποψηφιότητα Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Ο Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τον Δημ. Αβραμόπουλο ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ επιμένει στην υποψηφιότητα Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τα ίδια πρόσωπα παρέπεμπαν μάλιστα και στη ρητή και κατηγορηματική δήλωση που έκανε τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο «Εθνος» ο κ. Σαμαράς, ο οποίος όταν ερωτήθηκε για το ποιο πρόσωπο θα προτείνει μετά τις εκλογές απάντησε: «Τον Σταύρο Δήμα, για τον οποίο δεν βρήκαν το παραμικρό να πουν ούτε κι εκείνοι που τον καταψήφισαν...». Σε ερώτηση, δε, για το εάν θα εμμείνει σε αυτό το πρόσωπο μέχρι τέλους τόνισε: «Ασφαλώς! Δεν παίζουμε με τέτοια σοβαρά πράγματα...».

Η διαρροή στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά καθώς και η δήλωση του πρωθυπουργού ουσιαστικά κλείνουν το θέμα και απορρίπτουν εν τη γενέσει του κάθε άλλο σενάριο που εμφανίζει τον κ. Τσίπρα να προτείνει κεντροδεξιό πρόσωπο, την επομένη των εκλογών επιδιώκοντας (πιθανότατα) τη στήριξη και από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν ακριβώς την ανάλυση έκανε ο κ. Σαμαράς και στον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, τον οποίο δέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συζήτηση, πέραν των εκλογών, επεκτάθηκε και στα θέματα που αφορούν την Προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που δεν θεωρείται τυχαία μετά τα σενάρια που εμφάνιζαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει, εφόσον έχει κερδίσει την εκλογική πρωτιά, τον Ελληνα επίτροπο στην κοινότητα για τη θέση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.
«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΣΟΒΙΕΤ» Ο Αντ. Σαμαράς επισκέφθηκε χθες Μαρκόπουλο, Γλυφάδα και Π. Φάληρο. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υιοθέτηση πολιτικών που μόνο κομμουνιστικές χώρες υιοθετούσαν στο παρελθόν. «Δεν
«ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΣΟΒΙΕΤ»

Ο Αντ. Σαμαράς επισκέφθηκε χθες Μαρκόπουλο, Γλυφάδα και Π. Φάληρο. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υιοθέτηση πολιτικών που μόνο κομμουνιστικές χώρες υιοθετούσαν στο παρελθόν. «Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός», τόνισε


Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, εξήγησε με σαφήνεια στον κ. Αβραμόπουλο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη και σε κάθε περίπτωση την επομένη της αναμέτρησης θα επιμείνει στην υποψηφιότητα Δήμα. Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός τού είπε ότι δεν έχει τεθεί κανένα θέμα σε ό,τι τον αφορά προσωπικά, κάτι που επανέλαβε και δημόσια εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμούν μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ, ο κ. Δήμας παραμένει μια εξαιρετική υποψηφιότητα, άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρόκειται για πολιτικό στέλεχος που δεν προκαλεί συγκρούσεις και αντίθετα μπορεί να παίξει τον ενωτικό ρόλο που απαιτεί η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και την εμπειρία αλλά και το κύρος στο εξωτερικό, στοιχεία που πρέπει να έχει ο πρώτος πολίτης της χώρας, ειδικά στην παρούσα συγκυρία.

Καθαρή εικόνα για το όλο θέμα θα υπάρξει την επομένη των εκλογών, όταν και ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά την πρόταση που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
  Αναγνώσεις: 664

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ