Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΔΝΤ: Αποκλειστικό ζήτημα Ελλάδας - Ευρωζώνης η προληπτική γραμμή

Δημοσίευση: 13/11/2014, 21:08:38

Ανοικτή άφησε την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ενώ απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για το πότε θα επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα, ο Μάρεϊ τόνισε πως σε αυτό το στάδιο διεξάγονται συζητήσεις για το τι χρειάζεται να γίνει πριν επιστέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην Ελλάδα. «Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το εάν η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων».

Ο ίδιος είπε πως οι συζητήσεις τρόικας - ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζονται και πως ήδη έχει υπάρξει προεργασία, καθώς κλιμάκιο στελεχών του Ταμείου βρέθηκε στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου και εξέτασε ζητήματα που σχετίζονται με την έκτη αναθεώρηση. Αναφέρθηκε δε και στην συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τις ελληνικές αρχές τον Οκτώβριο στο περιθώριο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Κληθείς να σχολιάσει τα σχέδια για τη χορήγηση προληπτικής γραμμής πίστωσης προς την Ελλάδα, ο Μάρεϊ χαρακτήρισε «ακαδημαϊκή» τη συζήτηση, υπογραμμίζοντας πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν απευθύνει αίτημα για προληπτική γραμμή. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε πως το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα έως τον Μάρτιο 2016.

Όταν ρωτήθηκε για την επιδίωξη της ευρωζώνης το ΔΝΤ να αναλάβει ενεργό ρόλο και συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα που θα συνοδεύει την προληπτική γραμμή πίστωσης της ΕΕ προς την Ελλάδα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσουν η ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα.

«Είναι θέμα της Ελλάδας και των Ευρωπαίων να αποφασίσουν ποιος θα είναι αυτός ο ρόλος», τόνισε, ενώ ερωτηθείς για το εάν το Ταμείο θα αναλάβει αποστολή τεχνικού συμβούλου στην νέα αυτή «σχέση», απήντησε πως δεν θέλει να κάνει «σπέκουλα» για το ζήτημα αυτό και επανέλαβε πως το ΔΝΤ έχει αυτή τη στιγμή πρόγραμμα με την Ελλάδα. 
  Αναγνώσεις: 433

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ