Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠήραν σειρά οι Γερμανοί: Κλήσεις σε 13 για παράνομες μίζες από τα εξοπλιστικά

Δημοσίευση: 13/11/2014, 21:01:27Κλήσεις σε απολογία σε 13 Γερμανούς υπηκόους, με την ιδιότητα των στελεχών των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG απέστειλε ο ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να διακινήθηκαν για το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται για τον ερχόμενο μήνα, προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και νομιμοποίησης χρημάτων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν την εμπλοκή τους σε παράνομες αμοιβές που δόθηκαν για τις συγκεκριμένες προμήθειες του Υπουργείου Αμύνης.

Οι κλήσεις στους 13 Γερμανούς εστάλησαν μετά την μελέτη και αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας που σχημάτισε η γερμανική Δικαιοσύνη για την υπόθεση, αλλά και από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων για τα εξοπλιστικά Παναγιώτη Ευσταθίου, πρώην εκπροσώπου της Atlas και Αντώνη Κάντα πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του ΥΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής της υπόθεσης πρόκειται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες και νέες κλήσεις σε απολογία σε τουλάχιστον δέκα ακόμα στελέχη των δυο εταιρειών.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία φαίνεται να προκύπτει ότι για τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων των υποβρυχίων και τα ASRAD, διακινήθηκαν για παράνομες αμοιβές ποσά τουλάχιστον 38 εκατομμυρίων ευρώ και εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό των επίμαχων των «δωρεών» είναι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η πορεία δε των χρημάτων, όπως καταγράφηκε από ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, φαίνεται να καταδεικνύει πως μέρος των επίμαχων ποσών επέστρεφε σε στελέχη των εμπλεκόμενων εταιριών.

Η υπόθεση των επίμαχων οπλικών συστημάτων, για την οποία έχουν ήδη απολογηθεί 35 Έλληνες κατηγορούμενοι, έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει αν και ποιους κατηγορουμένους θα παραπέμψει σε δίκη.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής, διεκδικώντας από τις γερμανικές εταιρίες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, επιφυλασσόμενο για μεγαλύτερη αποζημίωση στο μέλλον. 
  Αναγνώσεις: 453

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ