Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΓια εντεινόμενη έλλειψη φαρμάκων κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί

Δημοσίευση: 11/11/2014, 19:54:13

Για σημαντικές ελλείψεις σε ευρέως συνταγογραφούμενα φάρμακα ενημερώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τον ΕΟΦ με επείγον εγγραφό του. Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο εντείνεται καθημερινά και το αποδίδουν στις παράλληλες εξαγωγές, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ στην επιστολή του, το φαινόμενο των ελλείψεων όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά αντίθετα εντείνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου. Επικαλείται μάλιστα μαρτυρίες φαρμακοποιών σύμφωνα με τις οποίες οι ελλείψεις για την περίοδο αυτή αφορούν κυρίως αντιϋπερτασικά φάρμακα, διαβητικά φάρμακα, ηρεμιστικά, αντιθρομβωτικές ενέσεις, κολλύρια, κρέμες κ.λπ.

«Δυστυχώς παρά τα επανειλημμένα διαβήματα προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς δεν έχουμε λάβει ακόμη καμιά απάντηση», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, συμπληρώνοντας πως σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς οι ελλείψεις αυτές οφείλονται κυρίως στις παράλληλες εξαγωγές, αλλά και στον ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς από τις εταιρείες που προβάλλουν ως επιχείρημα τις εξαγωγές.

«Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό όταν ο ασθενής το λαμβάνει την ώρα που υπαγορεύει η αγωγή του. Επομένως ο ελλιπής ή ο καθυστερημένος εφοδιασμός της αγοράς, είναι έλλειψη», επισημαίνει ο κ. Λουράντος.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί επάρκειας γενοσήμων φαρμάκων, οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν πως όλα τα φάρμακα δεν έχουν το αντίστοιχο γενόσημο και όλα τα φάρμακα δεν ανταποκρίνονται το ίδιο σε όλους. 
  Αναγνώσεις: 452

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ