Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΥπουργείο Υγείας: Φτιάχνουμε υγειονομική "task force" για το Αιγαίο με διορισμούς γιατρών

Δημοσίευση: 12/08/2014, 08:15:50Tα θέματα του ιατρικού προσωπικού στο νησιωτικό Αιγαίο, η έγκριση των οργανισμών των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ, η ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και οι ιατροί που θα καλύπτουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στον Πειραιά.

Ο Λ. Γρηγοράκος τόνισε ότι έχουν, ήδη, υπογραφεί οι διορισμοί όλων των ιατρών, που είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους και των επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Αν. Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήριο Ζώτο και τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Χαράλαμπο Πλάτση.

Ακόμα, ανακοίνωσε ότι στις προτεραιότητές του και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι η δημιουργία μια ομάδας «task force» στην περιοχή του Αιγαίου, η οποία θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.

Κατόπιν ο κ. Γρηγοράκος συζήτησε και θέματα εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, με προοπτική κάλυψης και τη χειμερινή περίοδο, για τα νησιά της άγονης γραμμής.

Επίσης αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής μέσα από την συνεργασία των φορέων της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ.
  
  Αναγνώσεις: 425

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ