Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Δελτία ΤύπουΟι καθυστερήσεις με την τρόικα στη σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου

Δημοσίευση: 24/01/2014, 09:13:05

Οι σημαντικές καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (κατά ορισμένους μπορεί να γίνει λόγος για εμπλοκή) αλλάζει το σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και τις επικείμενες (διπλές) εκλογές.

Το ζήτημα, όπως και όλα τα άλλα ανοιχτά θέματα εσωτερικής πολιτικής, όπως η υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, αναμένεται να απασχολήσουν τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο το απόγευμα (18:00) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αναβολή στην επιστροφή της τρόικας, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα επέστρεφε στις αρχές Ιανουαρίου ώστε η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό.

Η κυβέρνηση επεδίωκε να ολοκληρώσει ταχύτατα τη συμφωνία με την τρόικα, ώστε στη συνέχεια να δώσει την εκλογική μάχη του Μαΐου, έχοντας αφήσει πίσω της τα αντιδημοφιλή μέτρα και έχοντας ως βασικό ατού το πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο, βάσει των νέων εξελίξεων το σχέδιο αυτό δεν φαίνεται να προχωρά και θα πρέπει να τροποποιηθεί.

Την ίδια ώρα, τα ανοιχτά εσωτερικά μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι δύο ηγέτες είναι πολλά: τα αρνητικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η γκρίνια των βουλευτών της συγκυβέρνησης για τα μέτρα, οι ενδοκυβερνητικές κόντρες, το ζήτημα του Χριστόδουλου Ξηρού -το οποίο έχει και διεθνή αντίκτυπο, εν μέσω ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, όπως και η τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης το απόγευμα αναμένεται μακρά και με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. 
  Αναγνώσεις: 1172

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ