Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΑπολύσεις: Ποια είναι τα 4 ντεζαβαντάζ στη σημερινή διαπραγμάτευση με την τρόικα

Δημοσίευση: 20/11/2013, 09:05:39Με τέσσερα σοβαρά μειονεκτήματα ξεκινάει τη σημερινή (στις 9.30 το πρωί) εξ αναβολής συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τρία ντεζαβαντάζ που σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου αναμένεται να δυσκολέψουν τη διαπραγμάτευση και την ικανοποίηση των εκκρεμών αιτημάτων της ελληνικής πλευράς. Δηλαδή:

-Τη δίμηνη παράταση για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου που έχουν ζητήσει οι Κ. Μητσοτάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου,  καθώς, όπως λένε πηγές του υπουργείου στην aftodioikisi.gr, «σε διαφορετική περίπτωση δεν προλαβαίνουμε». Πάντως, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η παράταση θα δοθεί έστω και άτυπα με την έννοια ότι ο επόμενος έλεγχος της τρόικας υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο και αν μέχρι τότε έχουν δοθεί δείγματα γραφής θα υπάρξει ανοχή εκ μέρους της τρόικας.

-Να συνυπολογιστούν στις απολύσεις η περίπου 800 με 1000 απολύσεις που υπολογίζεται ότι θα γίνουν από ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ.

- Να συνυπολογιστούν, επίσης, στις απολύσεις όσοι από τους 5 έως 6.000 συμβασιούχους που παραμένουν στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα.

Τα τέσσερα μειονεκτήματα

Ωστόσο, στη σημερινή συνάντηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα που δεν οφείλονται στην προσπάθεια που κάνουν ο Κ. Μητσοτάκης και η Ε. Χριστοφιλοπούλου:

-Το πρώτο είναι το γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας με επίκεντρο το δημοσιονομικό κενό του 2014.

-Το γεγονός ότι  50 ημέρες μετά τη λήξη της παράτασης για τη διαθεσιμότητα του Ιουλίου στα τέλη Σεπτεμβρίου,  λόγω των σφοδρών αντιδράσεων από τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων ακόμη δεν έχει κλείσει το συγκεκριμένο κεφάλαιο.

- Δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για τις προσλήψεις αορίστου χρόνου στο νέο φορέα ραδιοτηλεόρασης  με αποτέλεσμα τυπικά να μην μπορούν να συνυπολογιστούν οι 2.662 απολύσεις σε αυτές του Δεκεμβρίου. Γιατί ναι μεν η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στο νέο φορέα θα προσληφθούν  περί τους 600 υπαλλήλους αορίστου και άρα πρέπει να συνυπολογισθούν στις απολύσεις του Δεκεμβρίου περί τους 2.000 από την ΕΡΤ, αλλά τυπικά ακόμη το θέμα δεν έχει κλείσει.

-Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, παρά την εντολή του πρωθυπουργού στην προ μηνός συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης να προχωρήσει η αξιολόγηση δομών των ΝΠΙΔ και των ΔΕΚΟ των υπουργείων προκειμένου να ενταχθούν οι υπάλληλοι που «περισσεύουν» στις 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου, μέχρι σήμερα από τα υπουργεία δεν έχει δοθεί ούτε ένας αριθμός υπό απομάκρυνση εργαζομένων. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, 40 ημέρες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να βρίσκονται μόνο 730 ονόματα απολυμένων από το Δημόσιο: 500 για λόγους υγείας και 230 επίορκων.

πηγή: aftodioikisi.gr
  
  Αναγνώσεις: 479

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ