Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία«Άστοχη, ατυχής, ανόητη» η διαρροή για το χάσμα τρόικας-Αθήνας

Δημοσίευση: 14/11/2013, 09:03:25

«Με σοκάρει η δήλωση που φέρεται να έκανε Ευρωπαίος αξιωματούχος περί δισεκατομμυρίων και μιλίων που χωρίζουν την Ελλάδα και τους δανειστές από μία συμφωνία και περί επανάληψης των συνομιλιών μετά το σκι των χειμερινών διακοπών».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Ανρί Μαλόζ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και των Ένωσης Ευρωπαίων Εργοδοτών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Επιπλέον ο κ. Μαλόζ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δήλωση «άστοχη, ατυχή και ανόητη». Πρόσθεσε δε πως δίνει την εντύπωση ότι «παίζεται παιχνίδι και υπάρχει εκβιασμός».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαλόζ χαρακτήρισε την ελληνική Προεδρία ευκαιρία για την Ευρώπη, διότι όπως είπε, η χώρα βρίσκεται σε αυτήν τη κατάσταση όχι από τη μη Ευρώπη αλλά από την κακή Ευρώπη.

Αναφερόμενος στα 6 δισ. ευρώ που πρόκειται να δοθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία» υποστήριξε ότι το ποσό θα μπορούσε να είναι διπλάσιο, ότι πρέπει να δοθεί άμεσα, ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι εξαιτίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας η υλοποίηση μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και ένα έτος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πολλά από τα χρήματα που δίνονται, χάνονται στον δρόμο εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της εμπλοκής διαφόρων ενδιαμέσων.

Τάχτηκε τέλος υπέρ των σκληρών μέτρων αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το κοινωνικό κόστος είναι υψηλότερο από το όφελος, σκοτώνει την ανάπτυξη και την οικονομία και πρόσθεσε ότι αν δεν γίνει στροφή οι ίδιοι πολίτες θα καταστρέψουν το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  Αναγνώσεις: 464

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ