Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία300 τόνοι ραδιενεργού νερού πέφτουν κάθε μέρα στον ωκεανό

Δημοσίευση: 08/08/2013, 09:39:57

Ανοιχτή πληγή είναι για τον πλανήτη η Φουκουσίμα, αφού καθημερινά 300 τόνοι ραδιενεργού νερού χύνονται στους ωκεανούς σύμφωνα με τις χθεσινές αποκαλύψεις του Γιούσι Γιονεγιάμα, αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της κυβέρνησης του Σίνζο Αμπε.


Ειδικά συνεργεία στη Φουκουσίμα δίνουν τιτάνια μάχη για τον περιορισμό της διαρροής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις ένα ραδιενεργό «ηφαίστειο» βράζει στο υπέδαφος του πυρηνικού εργοστασίου και μολύνει τη θάλασσα


Ο ισχυρισμός του Γιονεγιάμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ πλέον επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι η καταστροφή στη Φουκουσίμα, η οποία προκλήθηκε από τον ισχυρότατο σεισμό των 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε, έχει πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Από την πλευρά της η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου Tokyo Electric Power (TEPCO), η οποία μόλις προσφάτως παραδέχτηκε ότι υπάρχει διαρροή ύδατος επιμολυσμένου με ραδιενέργεια εξαιτίας της εύρεσης ψαριών που είχαν μολυνθεί από ραδιενέργεια, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γιονεγιάμα, ανέφερε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την ακριβή ποσότητα του ραδιενεργού νερού που καταλήγει στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Το νερό που χύνεται στον ωκεανό προέρχεται από το υπέδαφος της περιοχής του ατυχήματος και ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή σχέδια για τον περιορισμό των διαρροών από την ιαπωνική κυβέρνηση, αφού, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε σε δηλώσεις του, «το πρόβλημα είναι επείγον και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον πληθυσμό».

Συγκεκριμένα, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της εταιρείας στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από το ατύχημα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι νέες αποκαλύψεις, όμως, αναμένεται να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση των εργασιών, που ούτως ή άλλως αναμένεται να φτάσουν τα 40 χρόνια και να αυξήσουν το κόστος πολύ πάνω από τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το νέο σχέδιο καθαρισμού των υδάτων και του περιορισμού των διαρροών προβλέπει το κυριολεκτικό πάγωμα του υπεδάφους και την άντληση περίπου 300 τόνων νερού την ημέρα μέχρι τον Δεκέμβριο. Μέχρι τώρα η εταιρεία προσπαθούσε να εκτρέψει τα νερά που έφταναν κάτω από το εργοστάσιο, όμως τελικά, όπως αποδείχτηκε, αυτά συνέχιζαν να επιμολύνονται με ραδιενέργεια.

Το σχέδιο προβλέπει το πάγωμα του υπεδάφους σε μία ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου γύρω από τους τέσσερις κατεστραμμένους αντιδραστήρες μετά την διάνοιξη με γεωτρύπανα μεγάλων πηγαδιών, μέσα από τα οποία θα διοχετευτούν ψυκτικές ουσίες και έχει χαρακτηριστεί από τους αρμοδίους ως ένα σχέδιο «χωρίς προηγούμενο».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό, το ατύχημα και την κοινωνική κατακραυγή εναντίον της TEPCO και της πυρηνικής ενέργειας, η Ιαπωνία από τα περίπου 50 πυρηνικά εργοστάσια που διαθέτει λειτουργεί μόνο τα 2 για λόγους ασφαλείας και έτσι έχει αναγκαστικά καταφύγει στην εισαγωγή καυσίμων.
  
  Αναγνώσεις: 529

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ