Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΑνοίγει ο δρόμος για τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα

Δημοσίευση: 07/08/2013, 09:29:59

Το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που αφορά τη συμπληρωματική σύμβαση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης με την ΕΥΔΑΠ, μέσω Περάνης Σαλαμίνας... 
  
 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος Αίγινας μπαίνει πλέον στο τελευταίο στάδιο υποστήριξης και υλοποίησης του έργου, ενώ απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα λύσει οριστικά το έντονο πρόβλημα ύδρευσης, ειδικά τα καλοκαίρια, του νησιού εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα 23,8 εκατ. ευρώ.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το σημαντικό έργο και τόνισε ότι «η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού».

 

Πρόσθεσε δε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Αίγινα ιδίως κατά τη θερινή τουριστική περίοδο διαμένουν περίπου 70.000 άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα πριν δυο εβδομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της λειψυδρίας, που τελικά επιλύθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες».

 

 
  
  Αναγνώσεις: 488

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ