Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΚ. Μητσοτάκης: Σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τέλος Σεπτέμβρη - Το ένα τρίτο από το νόμο Παυλόπουλου

Δημοσίευση: 06/08/2013, 09:10:58

Τη σκληρή πραγματικότητα της διαθεσιμότητας και που πολύ πιθανό να οδηγήσει σε απόλυση θα βιώσουν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου  
   
 
Aισιοδοξία ότι ο στόχος της διαθεσιμότητας για 12.500 υπαλλήλους έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα επιτευχθεί διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA.

Τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό, είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι πλέον έχει τεθεί σε πορεία ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πώς θα επιτευχθεί ο κεντρικός στόχος της χώρας, που είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.200 υπάλληλοι από τα τέλη Ιουλίου, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για άλλους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς, οπότε -όπως είπε- απομένει ένας αριθμός περίπου 6.000 υπαλλήλων έως τους 12.500, που είναι ο στόχος.

Σημείωσε ότι υπάρχουν υπάλληλοι, που μπήκαν στο πρώτο κύμα της κινητικότητας, επανατοποθετήθηκαν και δήλωσαν πιο ικανοποιημένοι από τη νέα θέση εργασίας, που τους προτάθηκε.

«Ένα υπουργείο μπορεί να έχει πλεονάζον προσωπικό σε μια κατηγορία υπαλλήλων αλλά μπορεί να έχει ελλείψεις σε μια άλλη. Η κινητικότητα είναι μια δυναμική διαδικασία στην οποία κάποιος προσφέρει εντός εισαγωγικών υπαλλήλους, μπορεί και να πάρει υπαλλήλους διότι όπως έχουμε πει η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα μπουν σε αυτήν τη διαδικασία θα επαναπορροφηθούν [...]. Έχει ήδη γίνει μια πρώτη κινητικότητα, περίπου 2.000, κάτι λιγότερο από 2.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι επανατοποθετήθηκαν, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, δηλώνουν σήμερα πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με τις δουλειές τις οποίες είχανε» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" το ένα τρίτο από τους περίπου 10.000 υπαλλήλους που περιλαμβάνονται στις λίστες των 17 υπουργείων για διαθεσιμότητα προέρχεται από το νόμο Παυλόπουλου.

Αντιθέτως όσοι διορίστηκαν στο Δημόσιο με το λεγόμενο "σκληρό" ΑΣΕΠ θα λαμβάνουν 20-30 μόρια, προσόν που καθιστά το ενδεχόμενο διαθεσιμότητάς τους ή απόλυσής τους πολύ δύσκολο έως απίθανο. Οι υπάλληλοι αυτοί υπολογίζονται ότι είναι περίπου 195.000.

 


 


 
  
  Αναγνώσεις: 482

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ