Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΕπιχείρηση "Κεραυνός": Το σχέδιο του ΣΔΟΕ κατά φοροφυγάδων

Δημοσίευση: 06/08/2013, 09:00:09

Πάνω από 600 άνδρες του Σώματος πραγματοποιούν ελέγχους σε όλους τους παραθαλάσσιους νομούς της χώρας, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον τα 48ωρα "λουκέτα" σε καταστήματα.

Ήδη χτες σφραγίστηκαν δύο καταστήματα σε Λούτσα και Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το Έθνος, το ΣΔΟΕ, θεωρώντας κορωνίδα της παρανομίας τη φοροδιαφυγή, με επιχείρηση τύπου "Κεραυνός" βάζει τάξη στην ασυδοσία των κυκλωμάτων της νύχτας.

Μάλιστα, όπως προαναγγέλλει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σ. Στασινόπουλος έχει δοθεί εντολή για 30 "λουκέτα" μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς έχουν εντοπιστεί ισάριθμες επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν. Σε περίπτωση υποτροπής δε μπορεί να μπει "λουκέτο" για έναν ή ακόμη και για έξι μήνες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΔΟΕ δίνονται με λεπτομέρειες οδηγίες για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που ελέγχονται. Πρώτη προτεραιότητα για τη διενέργεια των ελέγχων πρέπει να έχουν πόλεις-περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση, αναφέρεται στο έγγραφο, ενώ δίνονται οι κατευθύνσεις για στοχευμένους ελέγχους.

Η επιλογή δε των επιχειρήσεων γίνεται "με βάση στοιχεία που προσδιορίζουν την επικινδυνότητα κυρίως ως προς την εικόνα του ΦΠΑ, καταγγελίες και προηγούμενο ιστορικό".

Στο εν λόγω έγγραφο παρέχονται οδηγίες προς τους ελεγκτές για τους τρόπους φοροδιαφυγής ώστε να σε αυτούς να επικεντρωθεί η ελεγκτική διαδικασία:

*Μη έκδοση αποδείξεων λιανικής από επιχειρήσεις κατανάλωσης ποτών και παροχής φαγητού καθώς και χρήση αποδείξεων που έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν για να καλύψουν κι άλλες συναλλαγές.

*Υποτιμολόγηση των εσόδων με τη μέθοδο των "διπλών συμβολαίων" που καταρτίζονται μεταξύ ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών γραφείων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

*Λήψη εικονικών στοιχείων-πλαστών φορολογικών στοιχείων

*Ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων για τη παροχή παρεπόμενων ξενοδοχειακών υπηρεσιών, οι οποίες ενώ εμφανίζονται ότι συμπεριλαμβάνονται στο "πακέτο" στην πραγματικότητα εισπράττεται ξεχωριστό τίμημα για αυτές το οποίο αποκρύπτεται.

Σημειώνεται δε ότι χθες το ΣΔΟΕ προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας του κέντρου Kenzo στην περιοχή της Αρτέμιδας για 48 ώρες για μη έκδοση αποδείξεων, ενώ στη Κέρκυρα ανεστάλη η λειτουργία κέντρου διασκέδασης για τον ίδιο λόγο, Παράλληλα, σε εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και νυχτερινά κέντρα  στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής προχώρησαν μικτά κλιμάκια της
  
  Αναγνώσεις: 484

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ