Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΤο «κούρεμα» του χρέους στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Ομπάμα

Δημοσίευση: 05/08/2013, 10:23:09

Το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους ενδέχεται να τεθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντηση που θα έχει την προσεχή Πέμπτη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα που επικαλούνται Τα Νέα της Δευτέρας, επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα θέσει το θέμα, αλλά ευελπιστεί ότι η προοπτική αυτή θα αναδειχθεί από τον Λευκό Οίκο με τη μορφή υπόδειξης προς το Βερολίνο.

Αλλωστε το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους υποδεικνύει σταθερά το τελευταίο διάστημα και το ΔΝΤ, το οποίο σε σημαντικό βαθμό απηχεί τις θέσεις της Ουάσινγκτον.

Πρόσφατα και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters μιλώντας σε δημοσιογράφους η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα δείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα τηρήσει τα συμπεφωνημένα.

«Δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδας. Το ποια μορφή θα λάβουν αυτά τα περαιτέρω μέτρα και η βοήθεια σίγουρα θα συζητηθεί σε αργότερο στάδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικές πηγές προεξοφλούν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ανεξάρτητα από τη στάση που θα τηρήσει έναντι της προοπτικής περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, θα προτάξει την ανάγκη τήρησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Εξάλλου, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον Ιούλιο, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, είχε αναφερθεί στις θυσίες που έχουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας όμως την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

«Βλέπω ότι η κυβέρνηση σας είναι κοντά στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της πορείας του προγράμματος και υλοποιεί δύσκολες δράσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η δυναμική για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

  
  Αναγνώσεις: 472

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ