Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΚουβέλης: Δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές, από "ατύχημα", το φθινόπωρο

Δημοσίευση: 05/08/2013, 08:49:09

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βλέπει να έρχονται αντιδράσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ 
  
 
«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα. Αυτά είναι δυνατό να προκαλέσουν αντιδράσεις ή και αρνήσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας», εκτιμά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή στην εφημερίδα Επενδυτής και προσθέτει ότι η προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο «κρίσιμο» και«καίριο» δεν ψηφιστεί, την επόμενη ημέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, είναι χαρακτηριστική και των εκτιμήσεων της ίδιας για εξελίξεις που είναι δυνατό να τη ρηγματώσουν και να αναιρέσουν την αναγκαία πλειοψηφία της στη Βουλή.


Ο κ. Κουβέλης δεν αποκλείει να προκύψουν εκλογές από "ατύχημα",λόγω αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογών αλλά από πολιτική σταθερότητα, η οποία, όπως τονίζει «δεν ταυτίζεται με την συντηρητική πολιτική. Δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόϊκας. Δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν αυτά τα λάθη και η κυβέρνηση να μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής».


Ο κ. Κουβέλης εκτιμά επίσης ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη στάση της τρόικας , μετά τίς γερμανικές εκλογές.


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι η συγκρότηση ενός τρίτου μεταρρυθμιστικού πόλου είναι προτεραιότητα για το κόμμα του και προτείνει ευρεία συμπαράταξη προσωπικοτήτων και κινήσεων.


«Προωθούμε τη δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης. Στη συμπαράταξη αυτή θέλουμε την πολιτική παρουσία όσων αναγνωρίζουν τις αξίες της φιλοευρωπαϊκής αριστεράς, της μεταρρύθμισης, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του ριζοσπαστικού πραγματισμού.


Θεωρούμε αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αναγνωρίζεται ως«μεταμνημονιακή» δύναμη, με διεκδίκηση την αξιοπρεπή επιβίωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας, την επαναθεμελίωση του κράτους", υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης.

 
  
  Αναγνώσεις: 477

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ