Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣόιμπλε: Ξεχάστε το κούρεμα, "δεν σας κάνει καλό", πιθανότερο ένα νέο πρόγραμμα

Δημοσίευση: 18/07/2013, 14:38:11

Τόνισε μεταξύ άλλων σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα... 
  
 
Να μη συνεχισθεί η συζήτηση για «νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους», ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου την Πέμπτη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

 

«Θέλω να ζητήσω από όλους σας να μη συνεχίσετε τη συζήτηση για νέο κούρεμα. Δεν είναι προς όφελός σας» είπε ο Γερμανός υπουργός, σχολιάζοντας το θέμα μετά από παρέμβαση που έγινε στην εκδήλωση.

 

«Συμφωνήσαμε υπέρ του δεύτερου προγράμματος και ήταν δύσκολο να το πετύχουμε. Και παρεμπιπτόντως θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο πρώτος υπουργός Οικονομικών που ήταν υπέρ κουρέματος για την Ελλάδα ήμουν εγώ και για μεγάλο διάστημα ήμουν ο μόνος», προσέθεσε.

 

 

«Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο, δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας», τόνισε.

 


Νωρίτερα, στην ομιλία του είπε ότι «νιώθουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι κατανοεί πως «η Ελλάδα και οι Έλληνες περνάνε δύσκολες ώρες, βιώνουν χαλεπούς καιρούς».

 


Υπενθύμισε, όμως, παράλληλα ότι και η Γερμανία είχε βρεθεί σε μια αντίστοιχη θέση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πριν από δέκα χρόνια, οι Γερμανοί είμαστε οι ασθενείς της Ευρώπης».

 


Πρόσθεσε ακόμη ότι τα προγράμματα προσαρμογής απαιτούν βαθιές μεταρρυθμίσεις, σημείωσε ότι η Ελλάδα ανακτά σταδιακά την ανταγωνιστικότητά της και αναγνώρισε ότι έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας. Σημειώνεται ότι ο κ. Σόιμπλε είχε προϊδεάσει για τις θέσεις που θα διατυπώσει για την Ελλάδα σε χθεσινές του συνεντεύξεις σε γερμανικά μέσα. 
  
  Αναγνώσεις: 509

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ