Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΤραγωδία Marfin: Την ενοχή των στελεχών της τράπεζας ζήτησε η εισαγγελέας

Δημοσίευση: 16/07/2013, 07:33:50Ένοχα είναι για την εισαγγελέα της έδρας και τα τέσσερα στελέχη της τράπεζας Marfin, τα οποία κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία από αμέλεια των τριών εργαζομένων (το ένα θύμα ήταν έγκυος) στον εμπρησμό του καταστήματος της οδού Σταδίου, τον Μάιο του 2010.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την ενοχή της διευθύντριας, της υποδιευθύντριας και δύο υπεύθυνων ασφαλείας τόσο για τον θάνατο των τριών εργαζομένων όσο και για σωματικές βλάβες σε βάρος άλλων, καθώς "μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου".

"Ακόμη και την ύστατη στιγμή δεν εκκένωσαν το κατάστημα το οποίο ήταν γυμνό και απροστάτευτο. Έπρεπε να εκκενωθεί όπως εκκενώθηκαν άλλες τράπεζες στην περιοχή εκείνη την ημέρα" επεσήμανε, επίσης, η εισαγγελέας.

Τόνισε ακόμη, ότι οι κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, καθώς το κατάστημα γινόταν συχνά στόχος εμπρησμών. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας, ωστόσο, δεν μερίμνησαν ποτέ για την κατάρτιση μελέτης πυροπροστασίας ενώ δεν είχαν φροντίσει να πάρουν ούτε καν πιστοποιητικό από την πυροσβεστική.
  
  Αναγνώσεις: 483

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ