Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΚΕΔΕ: Στους ΟΤΑ όλο το βάρος της κινητικότητας

Δημοσίευση: 08/07/2013, 09:08:04

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχολεί το 12% των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα και αυτή τη στιγμή της ζητείται να επωμισθεί το 50% της κινητικότητας, δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης αναφερόμενος στην απόφαση της ΚΕΔΕ να κλείσει αύριο τους δήμους, με εξαίρεση τις κοινωνικο-προνοιακές δομές που θα λειτουργήσουν κανονικά.


O κ. Ασκούνης τονίζει το γεγονός της «πλήρους αντίφασης» μεταξύ του γεγονότος ότι από την 1η Ιανουαρίου αποδόθηκαν μέσω του Καλλικράτη στους δήμους 200 νέες αρμοδιότητες και σήμερα οι δήμοι καλούνται να φέρουν το κύριο βάρος της κινητικότητας. Όπως σημειώνει «το κεντρικό κράτος θα πρέπει να αποφασίσει: Θέλει την αποκέντρωση ή προχωρά σε οριζόντιες περικοπές, ξηλώνοντας αρμοδιότητες, πολλές από τις οποίες οι δήμοι είχαν για πάρα πολλά χρόνια;» Και συνεχίζει: «Πριν από δυο χρόνια μεταφέρθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες από όλα τα υπουργεία και τις παλιές Νομαρχίες. Εμείς λέμε ναι στην αξιολόγηση και την κινητικότητα, αλλά όχι να ξηλώνονται ολόκληρες αρμοδιότητες. Θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα: Πιστεύουν στην αυτοδιοίκηση ή όχι;»

Όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών».
  
  Αναγνώσεις: 480

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ