Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠρογράμματα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Δημοσίευση: 05/07/2013, 09:52:33

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τη δεκαετία του 1980 σχεδιάζει και υλοποιεί μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, καθώς ανάμεσα στους στόχους του πρωτεύουσα θέση έχουν η καλλιέργεια, η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία μέσα από την τέχνη.

Με τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επιδιώκει την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία υπό την καθοδήγηση έγκυρων επιστημόνων, των οποίων οι ειδικότητες συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση, την ιστορία της τέχνης, τη μουσειολογία, τα εικαστικά την παιδαγωγική, κτλ.

Στα επιτυχημένα επί σειρά ετών μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης προστίθενται στη δυναμική του νέα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά και νέους 3-20 ετών. Η έναρξη των εργαστηρίων θα γίνει τον Σεπτέμβριο  και οι εγγραφές ξεκίνησαν  από την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Τα δίδακτρα για τον κύκλο των 10 συναντήσεων ανέρχονται στα 145 ευρώ. Για το δεύτερο και το τρίτο παιδί ορίζεται έκπτωση 10%, δηλαδή τα δίδακτρα για το δεύτερο και τρίτο παιδί ανέρχονται στα 130 ευρώ  αντίστοιχα.

 

Τα προγράμματα

 

Τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» διεξάγονται  από τον Ιανουάριο του 2004, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-13 ετών και αποτελούν το πολυπληθέστερο και πιο δυναμικό τμήμα της μουσειοπαιδαγωγικής δραστηριότητας του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Τα παιδιά, χωρισμένα σε τμήματα με κριτήριο την ηλικία τους, παρακολουθούν μια σειρά μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις οργανώνονται γύρω από μια ενιαία θεματική που ανανεώνεται ανά έτος· ακολουθείται, δηλαδή, ένα ελαστικό θεματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται κάθε ομάδα παιδιών.

Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ… στο μουσείο

Το πρόγραμμα «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ… στο μουσείο» επιδιώκει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και να τους δώσει τη δυνατότητα να πειραματιστούν με πληθώρα εικαστικών υλικών και τεχνικών, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, το κολλάζ, η video art, η installation, η performance και άλλα και ξεδιπλώνοντας τις δημιουργικές τους ικανότητες, να εκφραστούν καλλιτεχνικά- να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, στους ειδικά εξοπλισμένους χώρους του μουσείου.Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-11 ετών.

Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ… με τους γονείς μου

Στο πρόγραμμα «Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ… με τους γονείς μου», τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν σε συνεργασία   με το γονέα τους.

Ακολουθώντας τους γενικούς στόχους των εκπαιδευτικών εργαστηρίων τέχνης παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα να πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές, να ανακαλύψουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και να  «δημιουργήσουν» ατομικά και ομαδικά με την ασφαλή παρουσία και συνεργασία του γονιού τους.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών με τη συνοδεία του ενός γονέα.

Design Lab για παιδιά

Στο Design Lab τα παιδιά εισάγονται στο μαγικό κόσμο των αντικειμένων που μας περιβάλλουν και μέσα από την αντιπαραβολή χρηστικών και καθημερινών αντικειμένων με έργα τέχνης, αναζητούν αναλογίες, διερευνούν, σχολιάζουν και εξοικειώνονται με την «τέχνη του καθημερινού».

Το συντονισμό του Design Lab, έχει ο Δρ. Γιώργος Λιαμάδης, Λέκτορας Α.Π.Θ., με την επιστημονική του ομάδα.  Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  8-12 ετών.

Photo Art Lab για παιδιά

Το πρόγραμμα ‘Photo Art Lab’ επιδιώκει να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της σύγχρονης εικαστικής φωτογραφίας με στόχο να διερευνήσουν τις πολυάριθμες δυνατότητες έκφρασης, που προσφέρουν τόσο τα αναλογικά μέσα της φωτογραφίας, όσο και οι ψηφιακές εφαρμογές της και να εφεύρουν εκ νέου τον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  8-12 ετών.

New Media Art Lab για παιδιά

Το New Media Art Lab εστιάζει στην αξιοποίηση των αναρίθμητων δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα ψηφιακά μέσα και ο κόσμος των υπολογιστών στη διεύρυνση των ορίων της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης.

Στόχος του είναι η εξοικείωση των παιδιών με την τεχνολογία, τις καινοτομίες. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  9-13 ετών.

Κύκλος 10 Συναντήσεων

Mechanic Art Lab για παιδιά

Το εργαστήρι Μec Αrt Lab έχει στόχο να εισάγει τα παιδιά στην κινητική και διαδραστική τέχνη και τους τρόπους που επικοινωνεί με το κοινό μέσα από τον πειραματισμό, το τυχαίο και το παιχνίδι με το θεατή.  Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας

8-12 ετών.

Sound Art Lab  για παιδιά

Το εργαστήριο Sound Art Lab εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της ηχητικής τέχνης, στον οποίο η μουσική και ο ήχος συνδέονται με τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις εκφραστικές δυνατότητες που προσφέρει ο ήχος στη δημιουργία έργων τέχνης, τα οποία επικοινωνούν με το κοινό μέσω της αίσθησης της ακοής. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

ΠΗΓΗ: katerini-news.gr 
  
  Αναγνώσεις: 493

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ