Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΚρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας τη Δευτέρα

Δημοσίευση: 29/06/2013, 12:58:06

 Κρίσιμη αναμένεται η πρώτη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα τη Δευτέρα, με βασικό θέμα τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί τον περασμένο Απρίλιο να γίνουν 2.000 απολύσεις μέσα στον Ιούνιο και συνολικά 4.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πάντως, προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη στις συζητήσεις με την τρόικα είναι να εξασφαλίσει παράταση του χρόνου για την υλοποίηση της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Διαπραγματευτικό όπλο για τον κ. Μητσοτάκη αποτελούν οι καταγεγραμμένες απολύσεις των 2.656 εργαζόμενων της ΕΡΤ, καθώς και το γεγονός ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς το σχήμα της κινητικότητας.

Εν τω μεταξύ, νομοθετική ρύθμιση για να εκδικάζονται εντός ενός μηνός όσων λήγουν οι συμβάσεις τους ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον αρμόδιο υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, να στέλνει σαφές μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στις μακροχρόνιες προσωρινές δικαστικές διαταγές που επιτρέπουν την προσωρινή παραμονή στην εργασία τους.

Στόχος είναι να προχωρήσουν άμεσα οι υποθέσεις αυτές και να υπάρξει έτσι μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», βάσει εκτιμήσεων περίπου 5.000 υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους με προσωρινές διαταγές και όχι οριστικές δικαστικές αποφάσεις. 
  Αναγνώσεις: 478

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ