Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΟλοκληρώθηκε το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Δημοσίευση: 15/03/2013, 11:01:32

 17.114 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2012, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Το πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ευθύνη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αφορούσε στη διανομή τροφίμων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για πολλά νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα διατέθηκαν, 93.891 κιλά ζυμαρικά, 132.864 κιλά ρύζι, 38.135 κιλά ελαιόλαδο, 27.779 κιλά φέτα ΠΟΠ, 11.123 κιλά γραβιέρα Κρήτης και 73.400 κιλά πορτοκάλια.

Στην κατεύθυνση της στήριξης ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενισχύοντας τον κοινωνικό της ρόλο, προώθησε με αίσθημα ευαισθησίας και ανθρωπιάς το πρόγραμμα για την ανακούφιση συνανθρώπων μας, που στερούνται ακόμη και βασικά είδη διατροφής.

Ικανοποιημένη από την υλοποίηση του προγράμματος εμφανίσθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. Όπως, ενημέρωσε δεν προέκυψαν προβλήματα στη διαδικασία της διανομής, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποίησαν λεπτομερείς ελέγχους για την αυστηρή τήρηση των κριτηρίων από τους ενδιαφερόμενους , προκειμένου, η διάθεση να γίνει με απολύτως διαφανή τρόπο και -όπως τόνισε- να ικανοποιηθούν οι ανάγκες ατόμων που πραγματικά χρήζουν βοήθειας και στήριξης.

Με τη συνεργασία φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης της Πιερίας, συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν βασικά είδη διατροφής σε ευπαθείς ομάδες πολιτών. Αναλυτικότερα, οι φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και πληρούσαν τους όρους της Κ.Υ.Α. ήταν : το Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης, η Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης, ο Σύλλογος Επαναπατρισθέντων ΄΄ Η Ελπίδα΄΄, ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων, ο Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Πιερίας και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α..

Μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, απορρίφθηκαν αιτήσεις πολιτών καθώς οι παραπάνω φορείς δεν είχαν προσκομίσει στην υπηρεσία απαραίτητα δικαιολογητικά που αφορούσαν μεταξύ άλλων: αίτηση-δήλωση, εκκαθαριστικό σημείωμα, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας κ.α που καθόριζε η σχετική Κ.Υ.Α. , ενώ παράλληλα ορισμένοι δεν πληρούσαν και τα εισοδηματικά κριτήρια του 2011.

Σημειώνεται, ότι οι φορείς θα πρέπει υποχρεωτικά να τηρούν στο αρχείο τους και να είναι διαθέσιμα όλα τα δικαιολογητικά του άρθρου 2 της παρ. 3 της αριθμ. 22830/ 05-04- 2011. ΦΕΚ 660/20-04-2011 Κ.Υ.Α.. 
  Αναγνώσεις: 499

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ