Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣυναγερμός για τις κάλπες και τις παραπομπές

Δημοσίευση: 16/01/2013, 12:28:11


Το ενδεχόμενο διαρροών στην αυριανή ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, για τις προτάσεις σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία της ψηφοφορίας συζητήθηκε χθες στη σύσκεψη που είχαν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των ηγετών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να «στηθούν» αύριο τρεις κάλπες, όσες δηλαδή και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, θέση με την οποία συμφώνησε απολύτως και ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, δεν έκρυψε ότι ήταν από την αρχή υπέρ αυτής της άποψης και όχι υπέρ τού να στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα και τα πρόσωπα τα οποία προτείνονται να παραπεμφθούν.

Στη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον κ. Κουβέλη για την πρόταση που είχε δημοσιοποιήσει λίγο πριν ο κ. Δ. Χατζησωκράτης, να υπάρξει δηλαδή μία κάλπη για όλες τις προτάσεις. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αλλά, όπως βεβαιώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με τους κυβερνητικούς του εταίρους για το θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η οριστική απόφαση θα ληφθεί σήμερα στη διάσκεψη των προέδρων και εάν υπάρξει διαφωνία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία επιμένουν στις 4 κάλπες, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης θα παραπέμψει το θέμα στην Ολομέλεια, όπου θα διεξαχθεί ψηφοφορία και επί της διαδικασίας.


Στη χθεσινή σύσκεψη κυρίαρχο θέμα ήταν, πάντως, η έξαρση των φαινομένων βίας. Ο κ. Ν. Δένδιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις, όπως επίσης για τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται.

Ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης συμφώνησαν ότι η καταδίκη των φαινομένων αυτών πρέπει να είναι ομόθυμη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και σημείωσε ότι το κάθε κόμμα που βρίσκεται εντός του συνταγματικού τόξου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις δηλώσεις τους οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ χρησιμοποίησαν την ίδια φρασεολογία, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πέρα από την απόλυτη ταύτιση των τριών κομμάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απευθύνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στο κράτος δικαίου», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε αυτούς που θέλουν να υπονομεύουν την ομαλότητα και επιτίθενται στην κοινωνία». Μήνυμα αποφασιστικότητας για την πάταξη των φαινομένων βίας απηύθυνε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε ότι «η ανομία, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, επαναλαμβάνω, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή».

Τέλος, στη σύσκεψη κορυφής ετέθησαν και τα θέματα της οικονομίας. Ο κ. Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη για την πορεία εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και μία κατ' αρχήν συζήτηση για θέματα επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων. Ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί του εταίροι συμφώνησαν ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα συναντηθούν ξανά προκειμένου να κάνουν μια πιο αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα αυτά.
  
  Αναγνώσεις: 472

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ