Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΓ.Παπανδρέου: «Ομπάμα σώσε την Ευρώπη και την Ελλάδα»

Δημοσίευση: 14/01/2013, 15:01:03

Η κρίση που διέρχεται η Ευρώπη, επιβάλλει την αμερικανική επέμβαση. Ο Ομπάμα αντιμετωπίζει δυο προκλήσεις: να σώσει την Ευρώπη και κυρίως για να σώσει την Ελλάδα, υποστηρίζει σε άρθρο του στην γαλλική ιστοσελίδα slate.fr, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


«Το ευρωπαϊκό σχέδιο τελεί υπό απειλή και η κατάσταση απαιτεί την επιστροφή της αμερικανικής ηγεσίας. Η Ευρώπη είναι σίγουρα η μόνη που έχει στην διάθεσή της τα απαραίτητα μέσα για να εξέλθει της κρίσης, ωστόσο, κατά την δεύτερη θητεία του, ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να βοηθήσει (την Ευρώπη) προστατεύοντάς την από τον εαυτό της. Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να σώσει την Ελλάδα. Η χώρα μου συναίνεσε συχνά στην εφαρμογή του δόγματος της δραστικής λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη» γράφει ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας ωστόσο ότι για τις παγκόσμιες αγορές τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι ποτέ αρκετά.

«Η Ελλάδα είναι θύμα της κρίσης εμπιστοσύνης: οι αμφιβολίες που πλανώνται πάνω από την παραμονή μας στους κόλπους της ευρωζώνης παρέλυσαν την οικονομία μας…Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη: η κρίση τελειώνει εδώ και τώρα. Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης, τελεία» γράφει ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας όμως ότι σ' αυτό το σημείο οφείλει να αναλάβει «καθήκοντα» ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Για να είναι μια τέτοια δήλωση αξιόπιστη (περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ) θα πρέπει να έχει την στήριξη της μεγαλύτερης και πιο δυναμικής οικονομίας στον κόσμο. Και είναι εδώ που πρέπει να επέμβει ο Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης με την χρήση μιας ικανής οικονομικής διπλωματίας, μια ικανότητα για την οποία σίγουρα έχει δώσει διαπιστευτήρια με την διοίκησή του μέχρι σήμερα» υποστηρίζει ο Γ.Παπανδρέου.
  
  Αναγνώσεις: 432

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ