Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠόσο πάει το... κυβικό;

Δημοσίευση: 17/12/2012, 10:31:31

Καυσόξυλα με το κυβικό μέτρο και όχι με κιλά θα προμηθεύονται εφεξής οι καταναλωτές, σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης που έχει τεθεί σε ισχύ. Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 2 που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως «η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην».

«Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα. Αντίστοιχα «Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην (σ.σ. χύμα) καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα. Μάλιστα μέσα στην εν λόγω αγορανομική διάταξη αναφέρεται ότι «οι λιανοπωλητές οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους, για τον υπολογισμό του όγκου».

Η απόδειξη ή δεν πληρώνω...

Επίσης, στις αγορανομικές διατάξεις που υπογράφονται από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, αναφέρεται ότι «κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (σ.σ. απόδειξη, τιμολόγιο), όπως αυτό ορίζεται από τις οικίες διατάξεις».

Προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρεται στην αγορανομική διάταξη « όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα ή ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ)».

Οι δύο αυτές αγορανομικές διατάξεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση ορισμένων εμπόρων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αφενός η αγορανομική διάταξη για τα καυσόξυλα θα μπερδέψει τόσο τους καταναλωτές όσο και τους εμπόρους και αφετέρου, σε ότι αφορά τις αποδείξεις οι καταστηματάρχες αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να «κόβουν» αποδείξεις πριν πάρουν τα χρήματα από τους καταναλωτές.
  
  Αναγνώσεις: 458

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ