Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΈρχεται τη Δευτέρα και... πιάνει δουλειά η τρόικα

Δημοσίευση: 26/08/2012, 16:21:01

Φτάνει τη Δευτέρα στην Ελλάδα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας και πιάνει αμέσως δουλειά...
 
Έρχεται τη Δευτέρα και... πιάνει δουλειά η τρόικα

Το κλιμάκιο θα ξεκινήσει τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας εξετάζοντας ένα ένα τα βήματα που έχουν γίνει έως τώρα, ενώ θα αξιολογήσει και το το σχέδιο περικοπών.
Πρώτο στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσο το δυνατό ταχύτερα, ώστε στο άτυπο Ecofin στις 14 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει η συζήτηση, έστω και πρώιμη, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλά και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.
Στο μικροσκόπιο των επικεφαλής του κλιμακίου θα μπουν, εκτός των άλλων ο σχεδιασμός για την αποτελεσματική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, οι περικοπές συντάξεων - επιδομάτων, οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και οι περικοπές στη Παιδεία, καθώ ς και η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού
"Αγκάθι" φαίνεται να αποτελεί πάντως οι υπερβάσεις δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και η υλοποίηση των διορθωτικών μέτρων 3,2 δισ ευρώ.
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι το βασικό μας σενάριο, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση Bank of America Merrill Lynch.

Όπως εκτιμά η BofA, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να δεσμευτούν ότι θα καλύψουν οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει μελλοντικά, ενώ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να παράσχουν κεφάλαια στις τράπεζες απευθείας από τον ESM, όπως σχεδιάζουν να κάνουν με την Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η έκθεση, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα πρέπει να ληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα ρευστότητας. Το τι θα συμβεί μετά την αξιολόγηση, θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του προγράμματος. 
  Αναγνώσεις: 420

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ