Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΚορυφώνεται η κόντρα στην Υγεία

Δημοσίευση: 24/08/2012, 13:55:05

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση των φαρμακοποιών, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις κινητοποιήσεις. Επί ποδός και οι γιατροί για είσπραξη των οφειλομένων από τον Οργανισμό


15 φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ήδη διακόψει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
«Καύσωνας» επικρατεί στον χώρο της υγείας, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί βρίσκονται επί ποδός πολέμου και απειλούν με γενικευμένες κινητοποιήσεις για τα συσσωρευμένα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Αύριο πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, την ώρα που 15 φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ήδη διακόψει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Χθες ξεκίνησε σταδιακά η εξόφληση των φαρμακοποιών με την καταβολή ποσού ύψους 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γερ. Βουδούρης, δήλωνε πως μέχρι την Τρίτη οι φαρμακοποιοί θα έχουν εξοφληθεί για τις συνταγές του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως από τον Μάιο εκκρεμούσε μέχρι προχθές ποσό 117 εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι φαρμακοποιοί είχαν εισπράξει μόνο 90 εκατομμύρια ευρώ. Για τον Ιούνιο, ο Οργανισμός τους χρωστάει άλλα 145 εκατ. ευρώ.

Μετά την κίνηση του Οργανισμού να εξοφλήσει έστω και μέρος των οφειλομένων, οι προβολείς πέφτουν στην αυριανή συνεδρίαση των φαρμακοποιών, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο πανελλαδικής αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1/9 ή ακόμη και από 27/8.

Αυτό τουλάχιστον έχουν δεσμευτεί να προτείνουν αρκετοί φαρμακευτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντου. Οπως είπε, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν πείθονται από τις «γενικόλογες» δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Προειδοποίηση
«Στην Αττική δεν υποχωρούμε. Να το ξέρουν» τόνισε ο κ. Λουράντος, καθιστώντας σαφές ότι δεν αλλάζει η απόφαση του ΦΣΑ να προχωρήσει από 1/9 σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων. Την πίστωση, άλλωστε, έχουν κόψει ήδη οι φαρμακευτικοί σύλλογοι σε Κρήτη, Μαγνησία, Κορινθία, Αργολίδα, Γρεβενά, Φλώρινα, Εύβοια, Κυκλάδες, Κέρκυρα, Ροδόπη, Θεσπρωτία και Κοζάνη, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα (27/8) οι φαρμακοποιοί στην Ημαθία και από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου σε Καστοριά, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ανάστατοι είναι και οι γιατροί. Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προχωρά από 3/9 σε κινητοποιήσεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για «την επερχόμενη κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, που αποτυπώνεται έμπρακτα στην πολύμηνη στάση πληρωμών».

Ο ΙΣΑ από την άλλη απειλεί πως θα καλέσει τα μέλη του να αναστείλουν οποιαδήποτε συνεργασία με τον Οργανισμό από 3/9, αν δεν λάβει ρητές δεσμεύσεις για την αποπληρωμή των οφειλομένων και τη βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ.
  
  Αναγνώσεις: 442

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ