Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΔεν μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση: 24/06/2012, 11:59:25

Δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε με αεροπλάνο, ούτε οδικώς στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, αποφαίνονται οι γιατροί.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής ο θεράπων ιατρός του είπε ότι το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο πρωθυπουργός ήταν πολύ βαρύ, η κατάσταση της υγείας του όμως εξελίσσεται ομαλά και θα πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα από το «Αττικόν», ωστόσο, θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του σε ακινησία.

Όπως είπε, ο θεράπων ιατρός, καθηγητής, κ. Πάνος Θεοδοσιάδης, ο πρωθυπουργός κατανόησε το ρίσκο στο οποίο θα υπέβαλε το μάτι του στην περίπτωση που αποφάσιζε να ταξιδέψει και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα τηρήσει τις οδηγίες των γιατρών.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά τη ρητή απαγόρευση των ιατρών να ταξιδέψει ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου ορίζεται ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος θα συνοδεύεται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά, τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.

Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη συμπληρώσει ένα 24ωρο στο «Αττικόν», σε μονόκλινο δωμάτιο του 3ου ορόφου στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Πειθήνιος και σιωπηλός ακούει τις συστάσεις και τις υποδείξεις των γιατρών αναφορικά με το μετεγχειρητικό στάδιο της αποκατάστασης της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς από το μεσημέρι του Σαββάτου που ανέβηκε στον θάλαμο, όπως ότι δεν πρέπει να καταπονεί τα μάτια του, να περιορίσει τα ταξίδια με αεροπλάνο όπως και να αποκλείσει κάποια ταξίδια για ορισμένο διάστημα κοκ, στη συνέχεια όμως ξεδιπλώνει  το δικό του πρόγραμμα συνομιλώντας με τους συνεργάτες του.

Στο πλευρό του κ. Σαμαρά βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου που υποβλήθηκε στην επέμβαση η σύζυγός του, Γεωργία, η οποία το απόγευμα της ίδιας ημέρας εκτελούσε…  χρέη οικοδέσποινας στο θάλαμο που μεταφέρθηκε ο ασθενής μετά το χειρουργείο, υποδεχόμενη συνεργάτες και άτομα της οικογένειας. Σημειώνεται ότι το δωμάτιο είχε ετοιμαστεί από την Παρασκευή και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε γι’ αυτό από τον γιατρό του, τον διευθυντή της κλινικής και καθηγητή, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη και τον διοικητή του νοσοκομείου, κ. Ηλία Λαμπίρη, αποκλείοντας ωστόσο αρχικά το ενδεχόμενο να παραμείνει νοσηλευόμενος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η επέμβαση του πρωθυπουργού χαρακτηρίστηκε από τον θεράποντα ιατρό του ως «μία δύσκολη αποκόλληση, η οποία μάλιστα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με άλλον τρόπο παρά μόνο με επέμβαση». Η βαρύτητα του περιστατικού επηρεάζει προφανώς και τη μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς. Η βλάβη του αμφιβληστροειδούς αποκαταστάθηκε πλήρως μεν ωστόσο η θετική τελική έκβαση επιβεβαιώνεται μετά από μερικές εβδομάδες. Κατά το διάστημα αυτό λάμψεις και μυγάκια (είναι τα αρχικά συμπτώματα της  πάθησης) μπορεί να εμφανίζονται. Επίσης, ο ασθενής θα πρέπει να προσέχει τυχόν μολύνσεις, αιμορραγίες αλλά και την αύξηση της πίεσης στο μάτι του –συνεπώς ήλιος, ταξίδια, στρες αντενδείκνυνται.


  
  Αναγνώσεις: 442

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ