Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΚατάληψη του ΨΝΠΟ και πορεία στο κέντρο της Κατερίνης από τους εργαζομένους στις δομές

Δημοσίευση: 24/02/2012, 09:04:00

Διαμαρτύρονται για την κατάργηση του ΨΝΠΟ και τη συγχώνευση με το Νοσοκομείο

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο του ΨΝΠΟ στην 25ης Μαρτίου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι το πρωί της Πέμπτης, αντιδρώντας στα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την υγεία για κατάργηση των ψυχιατρείων της χώρας.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν και πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης, ζητώντας το ΨΝΠΟ να παραμείνει αυτόνομο, ώστε να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο προσφοράς υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του ΨΝΠΟ στην πλειοψηφία τους, με την στήριξη της ΑΔΕΔΥ, του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πιερίας.

Παρών ήταν και ο αναπληρωτής διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Μανώλης Κοσμαδάκης, συνομιλώντας με τους απεργούς και δείχνοντας κατανόηση στα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΨΝΠΟ

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΨΝΠΟ κ. Κώστας Τσιάρας τόνισε μεταξύ άλλων πως 35 χιλιάδες συνάνθρωποι μας δέχονται τις υπηρεσίες του ΨΝΠΟ και ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση.

«Η μνημονιακή πολιτική της επίσημης πολιτείας εναντίον μας, με τα άρθρα 30 έως 34 του νόμου πλαίσιο. μας έχει αιφνιδιάσει. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να έχει σχέση με την ψυχική υγεία και να θέλει να κλείσει το ΨΝΠΟ.

Έκλεισε το 2004, με την μορφή που είχε μέχρι τότε και έγινε ένα δίκτυο κοινοτικών δομών. Με 17 κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως ΜΟΦΨΥ, μονάδα κατ’ οίκον, ΚΨΥ, κ.α.

Αυτή τη στιγμή, 35.000 συνάνθρωποί μας απολαμβάνουν παροχές ψυχικής υγείας. Ζητούμε από την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές να φροντίσουν να ανακαλεστεί η απόφαση για την κατάργηση των περιφερειακών ψυχιατρείων. Κατανοώ όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, όμως αυτή τη στιγμή το ψυχιατρείο μας είναι σε θετικό πρόσημο δεν βρίσκω το λόγο να κλείσει.

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μας στέλνουν στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης, ως τμήμα ψυχιατρικό μάλιστα, ούτε καν τομέα. Στη χείριστη των περιπτώσεων θα πρέπει να υπάρχει διακριτή οικονομική διαχείριση σε ό,τι αφορά τα ψυχιατρεία».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Πιερίας

Στη κινητοποίηση βρέθηκε και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Λαζαρος Φυρινίδης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του ΨΝΠΟ.

«Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του ΨΝΠΟ και ότι δεν θα δεχθούμε το κλείσιμο και τη συρρίκνωση της ψυχικής υγείας, δεν θα δεχθούμε σε καμιά περίπτωση τη μείωση της χρηματοδότησης των υπηρεσιών υγείας. Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες αυτού του τόπου, ότι η υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο υλικό αλλά κοινωνικό αγαθό, ιδιαίτερα η ψυχική υγεία.

Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να διαφυλάξουμε τις υπάρχουσες δομές του ψυχιατρείου Κατερίνης, οι οποίες είναι πρότυπες σε όλη την Ελλάδα και έχουν πάρει εύσημα από την ΕΕ. Πρέπει να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση ότι αυτές οι δομές έγιναν με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων και της ΕΕ και ότι υπάρχει δέσμευση για τη διατήρηση αυτών των δομών. Αυτό είναι ένα θέμα που θα το δούμε εν καιρώ».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΨΝΠΟ κ. Παναγιώτης Μπερεδήμας, μίλησε και εκ μέρους της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πιερίας, λέγοντας ότι υπήρξε κοροϊδία στο πρόσωπο των εργαζομένων στην ψυχική υγεία από τα δυο μεγάλα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΨΝΠΟ

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΨΝΠΟ κ. Μανώλης Κοσμαδάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση, «να είμαστε σε διάλογο ώστε να υπάρχει ομαλή και ειρηνική διαδικασία να μην έχουμε προβλήματα».

Στο ίδιο κλίμα τόνισε ότι πρέπει να προωθηθούν οι απαιτήσεις για αλλαγές στα επίκαιρα άρθρα, για να υπάρχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
  
  Αναγνώσεις: 589

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ