Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΤεχνητή φωτοσύνθεση θα παράγει καύσιμα!

Δημοσίευση: 20/02/2012, 11:20:50

Ελπίδες για μια μελλοντική εμπορική ενεργειακή πηγή
Ένα τεχνητό φύλλο που θα μετατρέπει τον ηλεκτρισμό και την ηλιακή ενέργεια σε καύσιμα, μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές. Οι ερευνητές αναπτύσσουν μια τεχνολογία τεχνητής τουρμπο-φωτοσύνθεσης, η οποία δεν αποκλείεται να αποτελέσει μια νέα σημαντική εμπορική ενεργειακή πηγή κατά τα επόμενα χρόνια και μάλιστα φορητή.

Με τη φυσική φωτοσύνθεση τα φυτά του πλανήτη μετατρέπουν τις ακτίνες του ήλιου σε ενέργεια για τα ίδια, ενώ παράλληλα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και παράγουν οξυγόνο. Η τεχνητή φωτοσύνθεση κάνει κάτι ανάλογο από ενεργειακή άποψη, μόνο που χρησιμοποιεί και λίγο ηλεκτρισμό για να βοηθήσει την μετατροπή.

Το προϊόν της χημικής αντίδρασης είναι καύσιμα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες πετρελαιομηχανές, όπως αυτοκινήτων, πλοίων ή και αεροπλάνων.

Η τεχνητή φωτοσύνθεση, όπως και η φυσική, απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, συνεπώς η καύση του νέου τύπου καυσίμου δεν θα αυξάνει το επίπεδο των αερίων του θερμοκηπίου.

Αν και ακολουθούν τη λογική της φωτοσύνθεσης, τα τεχνητά «φύλλα»' δεν θα θυμίζουν πραγματικά φυτά. Προς το παρόν τουλάχιστον, αποτελούνται από δοχεία νερού, που περιέχει γενετικά τροποποιημένα βακτήρια, τα οποία απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου και επίσης χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό που παίρνουν από ηλιακά πάνελ. Τα βακτήρια μετατρέπουν τελικά την ενέργεια, ηλιακή και ηλεκτρική, σε καύσιμα υδρογονανθράκων.

Η τεχνική αυτή, κατά τους ερευνητές, μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο ενεργειακά αποδοτική σε σχέση με τα αληθινά φυτά, τα οποία συνήθως γεννούν μόνο 0,5% περισσότερη ενέργεια από αυτήν που καταναλώνουν κατά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. 
  Αναγνώσεις: 424

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2023 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ