Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΕνισχύεται η διοικητική οργάνωση και η διαχειριστική επάρκεια του Δήμου

Δημοσίευση: 31/01/2012, 13:12:25

Με την ενημέρωση του δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη για το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, το πρώτο συνέδριο που έγινε στην Κομοτηνή, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης χθες το απόγευμα. Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μηλιώτης και Κυριακίδης.

Όπως είπε ο δήμαρχος, τέθηκαν μια σειρά σοβαρών ζητημάτων και της καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα η πληρωμή των μισθών αλλά και να έλθουν τα παρακρατημένα χρήματα στους δήμους. Οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν παρουσία τριών υπουργών που δεσμεύτηκαν ότι άμεσα θα γίνει η καταβολή του Θησέα και μάλιστα όπως είπε ο κ. Χιονίδης, είναι πολλά τα χρήματα που πρέπει να δοθούν.

"Η αυτοδιοίκηση δεν υπήρξε μέρος του προβλήματος και αποτελεί καταλυτικό κομμάτι μέρους της λύσης" τόνισε ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης λέγοντας πως αυτό ειπώθηκε για πρώτη φορά από πολιτικό φορέα, τον κ. Κουβέλη. "Πέραν του 40% είναι η μείωση των θεσμοθετημένων εσόδων και τώρα έχει ξεπεράσει το 52%" υπογράμμισε ο κ. Χιονίδης και αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στη στο συνέδριο.

Ο κ. Σαλπιστής όπως και ο κ. Μάντζιος ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο ώστε να έχουν επαρκή ενημέρωση για τις τοποθετήσεις που έγιναν στο συνέδριο και στην πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Κατερίνης. Την ίδια άποψη κατέθεσε και ο κ. Μαλτζάρης οποίος τόνισε ότι η γνώμη των δημοτικών συμβούλων θα έπρεπε να ζητηθεί πριν το συνέδριο και όχι μετά.

Αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Τα θέματα που ζήτησε να συζητηθούν προ ημερήσιας διάταξης ο κ. Μάντζιος προκάλεσαν την αντίδραση του δήμαρχου ο οποίος έκανε λόγο για σόου, καθώς στα θέματα ζητούνταν μεταξύ άλλων, να ληφθούν μέτρα για υποσιτιζόμενους μαθητές.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η συμμετοχή του δήμου στην πρόταση έργου για την ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και ενίσχυση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων φορέων για την τεχνική υποστήριξη του δήμου με ειδικευμένα στελέχη που θα λειτουργούν ως σύμβουλοι για συγκεκριμένα θέματα.

Ο κ. Σαλπιστής τόνισε ότι τα χρήματα που δίνονται για το πρόγραμμα αυτό ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, εκτιμά ότι δεν θα πιάσουν τόπο και για αυτό το λόγο δεν το ψηφίζει. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. 
  Αναγνώσεις: 507

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ