Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Κίνημα είναι πλέον τα κοινωνικά φαρμακεία

Δημοσίευση: 29/01/2012, 10:29:32

Το ένα μετά το άλλο ξεκινάνε τη λειτουργία τους δημοτικά κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να στηρίξουν τους οικονομικά ασθενέστερους και ανασφάλιστους Έλληνες, που πλέον δεν έχουν καμία υγειονομική περίθαλψη.

Εκτός από τους χρόνια άστεγους, η κρίση έχει δημιουργήσει και μια νέα ομάδα πολιτών, τους ανασφάλιστους. Η παρατεταμένη ανεργία αλλά και η τακτική ορισμένων εργοδοτών να μην ασφαλίζουν τους εργαζόμενους τους, έχουν οξύνει ιδιαίτερα το πρόβλημα, ενώ ορισμένες οργανώσεις αναφέρουν ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα γίνεται αισθητή όλο και περισσότερο.

Σε αυτό το κλίμα και με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να ανακουφίσουν τους πολίτες, αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα έχουν ανοίξει ή δρομολογήσει τη δημιουργία κοινωνικών φαρμακείων και ιατρείων. Μεταξύ αυτών, οι δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Ρεθύμνου, Χανιών και Σερρών. Ένα από τα παλαιότερα κοινωνικά φαρμακεία είναι αυτό του Κιλκίς το οποίο μετράει ήδη δύο χρόνια προσφοράς και λειτουργεί με τη σύμπραξη του φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς, του συλλόγου προμηθευτών και της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στα σκαριά είναι το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Λαμίας, που θα ανακουφίσει τους άνεργους κατοίκους της περιοχής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα φάρμακα δωρίζονται από φαρμακευτικούς συλλόγους, φαρμακοβιομηχανίες αλλά και απλούς πολίτες.
 



 
  Αναγνώσεις: 427

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ