Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΣτο Ιράν οι επιθεωρητές για το πυρηνικό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 29/01/2012, 10:11:38

Επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας επισκέπτονται το Ιράν προκειμένου να επιθεωρήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας και να γνωμοδοτήσουν για το σκοπό ανάπτυξης πυρηνικής τεχνολογίας.

Η τριήμερη επίσκεψη, όπως αναφέρει το BBC, έρχεται τη στιγμή που η ένταση μεταξύ της Τεχεράνης και της Δύσης έχει κορυφωθεί εξαιτίας των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΙΑΕΑ Yukiya Amano, υποστηρίζει ότι το Ιράν πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στις αιτιάσεις της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν διαψεύδει ότι επιχειρεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

Ο επικεφαλής της ομάδας της ΙΑΕΑ υποστήριξε ότι ελπίζει να επιλύσει όλα τα τρέχοντα ζητήματα με το Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του τελευταίου.

«Ελπίζουμε ότι το Ιράν θα κατανοήσει τις ανησυχίες μας αναφορικά με ενδεχόμενη στρατιωτική πτυχή του πυρηνικού του προγράμματος» είπε ο υποδιευθυντής της ΙΑΕΑ Στρατηγός Herman Nackaerts πριν την αναχώρησή του από τη Βιέννη με προορισμό την Τεχεράνη.

Ο Πρεσβευτής του Ιράν στην Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας Ali Asgar Soltaniyeh, υποστήριξε ότι οι επιθεωρήσεις στοχεύουν τις εχθρικές υποθέσεις και θα αποδείξουν τελικά την ειρηνική φύση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Η διαμάχη σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν εντάθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η ΙΑΕΑ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την πιθανότητα στρατιωτικής πτυχής του προγράμματος πυρηνικής τεχνολογίας της Τεχεράνης.

  
  Αναγνώσεις: 429

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ