Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠροωθείται κοινό σχέδιο δράσης για την αξιοποίηση του Ολύμπου

Δημοσίευση: 20/01/2012, 07:27:47

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Η ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ.

Η δεύτερη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής  των Ελλήνων με θέμα  τον Όλυμπο πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με τη συμμετοχή και της Αντιπεριφεριάρχη Σοφίας Μαυρίδου. Οι προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είχαν κατατεθεί κατά την πρώτη συνεδρίαση, οπότε αυτό που προέκυψε χθες, μαζί με τις προτάσεις από την πλευρά της Θεσσαλίας, ήταν η προώθηση ενός κοινού σχεδίου δράσης.

Από την πλευρά της κας Μαυρίδου, αναδείχθηκε το ζήτημα με τον Όλυμπο ως παγκόσμιο τουριστικό στίγμα αναφοράς το οποίο πρέπει να ειδωθεί διεξοδικά, καθώς «Όλυμπος σημαίνει και Ελλάδα». Πρόκειται δηλαδή για ένα «brand name» που θα βοηθήσει στην προβολή όχι μόνο των δυο περιφερειών, αλλά γενικότερα της χώρας.

Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

«Από την πλευρά μου έγινε συμπληρωματική τοποθέτηση και προτάσεις, ενώ αναδείξαμε ακόμα μια φορά ένα κομμάτι του Ολύμπου. Αποφασίσαμε από κοινού για ένα κοινό σχέδιο δράσης για τον Όλυμπο, αφού πρώτα καταλήξουμε στις παρατηρήσεις μας σχετικά με το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος και δούμε τον κ. Ανδρεόπουλο, γ.γ. του ΥΠΕΚΑ.

Και από την κατάθεση των προτάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκύπτουν κοινές δράσεις, γιατί και αυτοί θέλουν την αξιοποίηση. Πρέπει όμως να δούμε κάποιες ιδιαιτερότητες που αφορούν στο συγκεκριμένο κομμάτι του προσχεδίου του προεδρικού διατάγματος σχετικά με τις ζώνες και τις χρήσεις γης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Θα δούμε αυτά τα θέματα και από εκεί και πέρα θα καταλήξουν από κοινού οι δυο Περιφέρειες, πέρα από το τι θέλει να κάνει ο καθένας, να δούμε κάποιες κοινές προτάσεις που να αναδείξουν την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Η συνάντηση με τον κ. Ανδρεόπουλο θα γίνει σύντομα, όπως και η σύσκεψη για το κοινό σχέδιο δράσης για τον Όλυμπο». 
  Αναγνώσεις: 448

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ