Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΗ Ενωτική Κίνηση καλεί τα κόμματα της Αριστεράς

Δημοσίευση: 19/01/2012, 20:04:18

Την πρωτοβουλία για να διερευνηθούν οι δυνατότητες προεκλογικής αλλά και μετεκλογικής συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματα που κινούνται στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο ανεξάρτητος  βουλευτής Π. Κουρουμπλής στο Ρ/Σ του ΣΚΑΙ 92,6 στην εκπομπή «Έντεκα και Συνεχίζουμε» με τον Άκη Ρούσο.Ο πολιτικός φορέας, τον οποίο ίδρυσε ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Π. Κουρουμπλής, καθώς και οι Αντ. Κοτσακάς, Αλ. Μητρόπουλος και Ν. Κοτζιάς, έστειλε χθες επιστολή προς το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε Αρμα Πολιτών (Γ. Δημαράς), Δημοκρατική Αριστερά, Ελεύθερους Πολίτες (Β. Οικονόμου) και Οικολόγους Πράσινους, τους οποίους καλεί σε κοινή συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο ανωτέρω θέμα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, αυτό που προτείνει η Ενωτική Κίνηση είναι η συζήτηση επιμέρους θεματικών ενοτήτων (αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η Ε.Ε. και η Δημοκρατία στην Ευρώπη, η αντιμετώπιση του χρέους, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η επαναθεμελίωση κοινωνικού κράτους, ο δημόσιος τραπεζικός τομέας, ο εκλογικός νόμος και η απλή αναλογική), στις οποίες είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα ανωτέρω κόμματα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενδεχόμενη συμφωνία σε κάποιες από αυτές τις θεματικές ενότητες να οδηγήσει σε κοινή προεκλογική δέσμευση, αλλά και δέσμευση για κοινή κατάθεση νομοσχεδίων στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές. Κατά την Ενωτική Κίνηση, η συνεργασία αυτή μπορεί να δώσει πολιτική έκφραση στους πολίτες που μαζικά απεγκλωβίζονται από τις συντηρητικές δυνάμεις, στις οποίες εντάσσουν και το ΠΑΣΟΚ.

Η πρόσκληση έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχαν κάνει τα μέλη της κίνησης τον Δεκέμβριο. Πλην του ΚΚΕ, οι φορείς αναμένεται να αποδεχθούν την πρόσκληση και να εκπροσωπηθούν στη συνάντηση. Ωστόσο το αν θα συμφωνήσουν όλοι σε κοινή προεκλογική δέσμευση παραμένει μάλλον αμφίβολο. 
  Αναγνώσεις: 409

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ