Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΑίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό νόμο υπέβαλε η Kodak

Δημοσίευση: 19/01/2012, 14:57:58

Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία φωτογραφικών μηχανών Kodak ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 11 του πτωχευτικού νόμου των ΗΠΑ, μετά από μία μακρά περίοδο αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η πρωτοπόρος στα φωτογραφικά φιλμ εταιρεία, με ιστορία 130 ετών, ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε 18μηνη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 950 εκατ. δολαρίων από τον τραπεζικό όμιλο Citigroup, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.

«Το διοικητικό συμβούλιο και όλο το ανώτερο μάνατζμεντ πιστεύουν ομόφωνα ότι αυτή η κίνηση ήταν αναγκαία και σωστή για το μέλλον της Kodak», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Αντόνιο Πέρεζ.

Το άρθρο 11, στο οποίο ζήτησε η Kodak να υπαχθούν και οι θυγατρικές της εταιρίες στις ΗΠΑ, παρέχει τη δυνατότητα αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Kodak είναι ζημιογόνος από το 2007 και αντιμετώπιζε μεγάλη πίεση στη ρευστότητά της, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των συνταξιούχων της.

Ο κ. Πέρεζ δήλωσε ότι με την προστασία του άρθρου 11 η εταιρία του θα μπορεί να συνεχίσει να μεγιστοποιεί την αξία της τεχνολογικής της περιουσίας, όπως τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για ψηφιακές εικόνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε ψηφιακά τηλέφωνα και η τεχνολογία της για εκτυπωτές.
Η σταδιακή πτώση της άλλοτε πανίσχυρης εταιρίας είχε τον αντίκτυπο και στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη, με την απασχόληση να μειώνεται στα 7.000 άτομα από άνω των 60.000 ατόμων στις καλές εποχές. 
  Αναγνώσεις: 400

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ