Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΓαλλογερμανικές προτάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης

Δημοσίευση: 19/01/2012, 14:39:19

Βερολίνο και Παρίσι καλούν εκ νέου για την εισαγωγή ενός φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, καθώς και την επιτάχυνση του φορολογικού συντονισμού. Οι δυο χώρες θα εξαγγείλουν μάλιστα προτάσεις για συγχρονισμό της εταιρικής φορολογίας τους ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Στο έγγραφο, που τιτλοφορείται «Τρόποι εξόδου από την κρίση – Ενδυνάμωση της ανάπτυξης τώρα», κατατίθεται σειρά προτάσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Μεταξύ άλλων τα γραφεία ευρέσεως εργασίας θα δεσμεύονται να προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους εντός προκαθορισμένου χρόνου μια θέση εργασίας, μαθητείας ή μετεκπαίδευσης. Για τις παραμεθόριες περιοχές μάλιστα προτείνεται η σύσταση κοινών γραφείων.

Ειδικά μέτρα για τις χώρες της κρίσης

Υποβάλλονται επίσης προτάσεις προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λαμβάνουν πιο εύκολα δάνεια. Επίσης προτείνεται η απλοποίηση των διαδικασιών τήρησης των λογιστικών τους βιβλίων.

Ειδικά μέτρα στήριξης προβλέπονται για τις χώρες που έχουν υιοθετήσει ήδη σκληρά προγράμματα περικοπών και μεταρρυθμίσεων. Η σχετική πρόταση προβλέπει τη σύσταση ενός «Ταμείου για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα», το οποίο θα χρησιμοποιεί κονδύλια από άλλα ταμεία που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί.

Το κείμενο έξι σημείων θα διαβιβαστεί στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο οποίος προετοιμάζει ήδη την Σύνοδο Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου. 
  Αναγνώσεις: 390

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ