Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΗ κρίση χτυπάει την πόρτα και του Καναδά

Δημοσίευση: 18/01/2012, 09:18:55

Με την Ευρώπη στα πρόθυρα μιας νέας ύφεσης και τον υπόλοιπο κόσμο να αντιμετωπίζει την οικονομική αβεβαιότηταο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ προειδοποιεί ότι το 2012 θα είναι αναμφίβολα ένας δύσκολος χρόνος για τον Καναδά.

   
Θέλει όμως να γνωρίζουν οι Καναδοί πως νιώθει την ανησυχία τους.

   
Σε επιστολή του προς τους βουλευτες του κόμματός του ο Καναδός πρωθυπουργός επισημαίνει: "Οι πολίτες ανησυχούν για τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους και την οικονομική τους ασφάλεια. Αφουγκρασθήκαμε το λαό και έχουμε ήδη ενεργήσει με το Σχέδιο Οικονομικής Δράσης του Καναδά".

   
Αλλά η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση σημειώνει ο Χάρπερ τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνουν σκληρές επιλογές προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία του Καναδά.

   
"Πρέπει να κάνουμε αυτές τις επιλογές-επιλογές που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ευημερία-αλλά πρέπει να τις κάνουμε μαζί με τον καναδικό λαό", έγραψε ο Χάρπερ στους βουλευτές του.

   
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά ενώ 1,4 εκατομμύρια Καναδοί είναι άνεργοι, ο υπουργός Οικονομικών Τζίμ Φλάερτι δηλώνει πως μια περαιτέρω αύξηση των δαπανών θα επιφέρει αύξηση των ελλειμμάτων και κατά συνέπεια των φόρων.

   
Ο Φλάερτι έχει προειδοποιήσει ότι οι προϋπολογισμοί των διαφόρων υπηρεσιών θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 10% όπως ερευνά η κυβέρνηση με περικοπές των δαπανών στα ομοσπονδιακά υπουργεία και τους οργανισμούς. Ο ίδιος έχει τονίσει πως τόσο οι συντάξεις όσο και τα ευργετήματα των ταμείων του δημοσίου βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο.

   
Μια ειδική επιτροπή από του Υπουργείου Δημοσίων Πόρων έχει συσταθεί αναζητώντας πόσο και πού μπορεί να περικόψει από προϋπολογισμό.

 

  
  Αναγνώσεις: 466

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ