Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΠραγματικότητα το όνειρο του γυναικείου συνεταιρισμού «Μούσες Πιερίων»

Δημοσίευση: 18/01/2012, 08:44:53

ΧΘΕΣ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πραγματικότητα το όνειρο του γυναικείου συνεταιρισμού «Μούσες Πιερίων»

Την ιδρυτική του συνέλευση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο γυναικείος συνεταιρισμός Μούσες Πιερίων, στο χώρο του Ιδεοδρομίου, ψηφίζοντας το καταστατικό του, που θα κατατεθεί σήμερα. Πρόκειται για μια κίνηση δυναμική, που φέρνει έναν αέρα αισιοδοξίας και αναπτερώνει το ηθικό των γυναικών που συμμετέχουν σε αυτή.

Για το εγχείρημα και τους στόχους του, η Γιώτα Ραπτοπούλου, εκ των ιδρυτικών μελών του συνεταιρισμού, μίλησε στο συντάκτη του Ο.Β. Αλέξανδρο Σωματαρίδη.

Από την άνοιξη του 2011 και μπαίνοντας σε μια κρίση της οποίας το τέλος δεν βλέπαμε, βλέποντας ότι οι γυναίκες είναι ένα μεγάλο κομμάτι του ποσοστού της ανεργίας στην ελληνική κοινωνία και στην περιοχή μας, σκεφτήκαμε να βρούμε μια λύση και να την προχωρήσουμε μόνες μας.

Αυτό αφορούσε σε ένα γυναικείο συνεταιρισμό, όπου τα μέλη του θα έχουν αμειβόμενη εργασία και ασφάλεια. Δεν θα είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν θα γίνεται διανομή κερδών, αλλά θα στοχεύει να εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας. Να αξιοποιήσουμε ένα γυναικείο πληθυσμό που έχει ικανότητες και δεξιότητες και να αναπαράξουμε παραδοσιακές συνταγές κάνοντας γλυκά, λικέρ, μαρμελάδες και ζυμαρικά και αναδεικνύοντας τοπικές καλλιέργειες όπως το ακτινίδιο, το κεράσι, η φράουλα.

Έτσι, να προωθήσουμε αυτά τα προϊόντα και στο χώρο του τουρισμού, υποστηρίζοντας την τοπική οικονομία και εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας. Αυτή η προσπάθεια είναι σε διαδικασίες διαβούλευσης και σήμερα καταλήξαμε να κάνουμε την ιδρυτική μας συνέλευση και την Τρίτη θα καταθέσουμε το καταστατικό μας.
Επίσης, έχουμε εξασφαλισμένη την έδρα μας, που είναι χώρος εργαστηρίου και πώλησης, λιανικής και χονδρικής, επί της Λεωνίδα Ιασωνίδη. Από αύριο λοιπόν, διαμορφώνουμε το χώρο μας και μπαίνουμε στην παραγωγή και ευελπιστούμε ότι θα τύχουμε της συνεργασίας και της προτίμησης ανθρώπων που  σχετίζονται με τον τουρισμό και γενικότερα με την εστίαση.

Βεβαίως, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε την υποστήριξη και των τοπικών θεσμικών, είτε αυτό αφορά το Επιμελητήριο, την Πιερική Αναπτυξιακή κ.α. Να τύχουμε, εφόσον έχουμε τις προϋποθέσεις και την ανάγκη, μιας οικονομικής υποστήριξης μέσα από προγράμματα. Ακόμα και από τις τοπικές αρχές, γιατί και το ηθικό μέρος είναι για εμάς πολύ σημαντικό στο ξεκίνημα αυτής της δύσκολης προσπάθειας.

Ξεκινάμε με πίστη, αισιοδοξία και πείσμα, ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε.
  
  Αναγνώσεις: 456

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ